Fredag morgen fikk Bergen brannvesen melding om en stor vannlekkasje på Kløverhuset. Lekkasjen er i femte etasje og det skal ha vært en rørlegger som varslet brannvesenet.

Vann i tre etasjer

Brannmester Roald Sunde forteller at det var vann i tre etasjer da de kom på stedet.

— Det er nok en del vannskader på selve bygget og på klær og andre ting i noen butikker, sier Sunde.

Brannmannskapene gjorde seg like før klokken 10 i morges ferdig på stedet.

— Vi har sugd ut vannet og forsøkt å ta bort og redde inventar. Nå er det Skadesentralen som tar over arbeidet her, sier brannmesteren.

To stengte butikker

Etter stor aktivitet på huset åpnet senteret som normalt klokken ti fredag. Da BT var inne på senteret litt over klokken ti holdt de fleste butikkene åpne og det meste av vannet var tørket opp. Vannlekkasjen ser ut til å ha skjedd på den nordvestlige delen av senteret.

I tredje etasje holdt butikkene Riccovero og MCS foreløpig stengt på grunn av vannlekkasjen. Ingen ansatte på disse butikkene ønsket å kommentere skadene.

- Vann overalt

I fjerde etasje er hudpleiesalongen Wahwah rammet av lekkasjen. Avdelingsleder Astrid Malene Brekko forteller at det var lite sjokk som møtte henne da hun kom på jobb i morges.

— Det var mye vann her, stort sett overalt, sier avdelingslederen, som likevel er ved godt mot og alt har tatt imot sin første kunde like etter klokken ti.

— Vi vil jo helst slippe å holde stengt, men må ta det litt som det kommer utover dagen. Vi er i en tenkefase, sier Brekko.

Det ligger håndklær på gulvet, hyllene står litt hulter i bulter etter oppryddingsarbeidet, og en ansatt er i full gang med å gå gjennom hyllene med produkter med en vaskeklut. Om de har tapt noen penger på lekkasjen er det tidlig å si.

— Kjedelig er det uansett, men det er jo sånt som skjer. Nå må vi bare gjøre det beste ut av situasjonen, sier avdelingslederen.

- Fokus på å begrense skadene

Tommy I. Hansen, direktør i Kløver Eiendom, vil ikke kommentere hvor store kostnader det kan være snakk om som følge av lekkasjen.

— Fokus til nå har vært å begrense skadene. Jeg ønsker heller ikke å uttale meg om årsaken til lekkasjen før vi får den bekreftet, sier Hansen.

Lekkasjen ble oppdaget i morges. Ifølge Hansen kom brannvesenet tidlig på stedet.

VANN: Her er brannvesenet på vei inn i Kløverhuset.
LEIF GULLSTEIN