Sprinkleranlegget ble utløst ved en feil klokken 13.53, opplyser Bergen brannvesen.

— Lekkasjen skjedde i 5. etasje. Vi har sendt bort et par biler for å hjelpe til, sier underbrannmester Stig Tetler.

Hotellet satte i gang med evakuering av gjestene, men fikk raskt avklart situasjonen, og folk kunne gå tilbake til rommene og konferanseavdelingen. Vannet fjernes ved hjelp av såkalte vannsugere og vifter.

Hotellet gjennomgår en omfattende restaurering og det var i forbindelse med oppussing av en suite at uhellet skjedde. Et sprinklerhode ble ødelagt og vannet fosset ut.

— Et spesialpatent som blokkerer åpningen ble tatt i bruk og begrenset nok skadeomfanget, sier Ove Taule, teknisk sjef ved hotellet.

Brannvesenet automatisk varslet

Brannvesenet var raskt på pletten med Simon Snorkel og et par andre biler og mannskapene fikk kjapt kontroll på situasjonen.

— Vannet fant seg en sjakt og rant fra 5.etg. og helt ned i første, sier brannmester Normann Sekkingstad.

Vannet pipler ut gjennom en spot i taket ved resepsjonsområdet.

-Alt fungerte

De ansatte satte i gang evakuering straks brannalarmen gikk, og fikk i dag testet rutinene på akutte tilfeller av brann eller vannlekkasje.

— Alt fungerte perfekt! Personalet opptrådte som de skulle og brannvesenet kom og tok kontroll. Vi har mange bygningsarbeidere her på grunn av oppussingen, så dette går greit, sier Taule.

Når først uhellet skulle skje, er han fornøyd med at de fikk testet rutinene og et sprinkleranlegg i 5.etg. som ikke har vært utløst på de 25 årene det har vært i bruk.

Hotellet var inntil nylig kjent som SAS Hotel Bryggen, men har skiftet navn til Radisson Blu Royal Hotel.