Værmelding der du bor: Prøv vår værtjeneste!

Selv om det kan være fare for skred, spesielt i bratte heng, er det vannet som antagelig kommer til å skape de største problemene for turister i fjellheimen på Vestlandet. I hvert fall ved inngangen til palmehelgen.

Mye nedbør og varmegrader har siste ukene ført til mye vannføring i vassdragene og usikre snøbroer over elver og bekker.

— Folk bør holde seg borte fra vann og kjente elver og bekker, sier Frank Jacobsen i Norheimsund Røde Kors Hjelpekorps.

Mye brukt

Sammen med Arna-Åsane Røde Kors Hjelpekorps, Bergen Røde Kors Hjelpekorps og Samnanger Røde Kors Hjelpekorps er de til stede på Kvamskogen i forbindelse med påsken.

Kvamskogen er et av de mest brukte utfartsstedene for bergenserne.

(Artikkelen fortsetter under værstasjonen)

Meteorologene ser heller ikke spesielt lyst på situasjonen de nærmeste dagene.

— Det vil i hvert fall regne frem til fredag og temperaturene vil ligge på seks til åtte grader i lavlandet. Man må opp til cirka 1000 meters høyde før nedbøren faller som snø, sier statsmeteorolog Ivar Hjellestad ved Vèrvarslinga på Vestlandet.

- Håp

Fra fredag er prognosene mer usikre. Det kan bli en mer østlig og nordøstlig vindretning, og større sjanse for kaldere og bedre vær.

— Det er håp om bedre vær, men kanskje ikke før i begynnelsen av neste uke, understreker Hjellestad.

Samtidig påpeker han at værvarsling i brytningstiden mellom vinter og vår er utfordrende for meteorologene. Å varsle vær mer enn tre, fire dager frem i tid, medfører stor grad av usikkerhet. I natt så tidagersvarselet ut til å gi regn, regn og mer regn til langt ut i neste uke.

— Men utpå dagen i dag så endret prognosene seg noe til det bedre. Uansett må vi enda lenger frem i denne uken før vi kan si mer sikkert om det blir bedre vær på starten av påsken, sier meteorologen.

Hva frykter du mest i påskefjellet. Regn eller skred? Si din mening i kommentarfeltet nedenunder.