Mange hustander i Nesttun-området var søndag i 13-tiden uten vann, melder Bergen kommune.

Klokken 18.15 har alle boliger, utenom en, fått vannforsyningen tilbake. Men flere klager over at vannet er brunt og skittent.

— Dette skyldes smuss som er virvlet opp på grunn av den ekstremt store vannførselen. En stor ledning var sprukket på langs, opplyser Sandy McCarley som er seksjonsleder i Bergen Vann.

— Vannet blir normalt på fargen hvis man lar det renne i 15 minutter, understreker hun.

"Det mistanke om vannledningsbrudd mellom Paradis-området og Skjold. Det er kalt ut personell for å finne ut årsaken til vannmangelen. Vennligst kontakt Vaktsentralen om du observerer mye vann opp fra terrenget på tlf. 55 56 78 15" skriver Bergen kommune på sine nettsider.

Vannledningsbruddet rammer blant annet boliger i Nesttunkollen, Stasjonsvegen, Iduns veg, Odins veg, Friggs veg, Nesttunbrekka og Tømmeråsen.

Også Hop skal være rammet av vannledningsbruddet.

— Vi har ikke oversikt over hvor stort omfang det er ennå, og leter fortsatt etter stedet der vannledningsbruddet har skjedd, sier Stein-Ove Boland ved Vaktsentralen i Bergen kommune klokken 14.45.

Han sier at kommunen er avhengig av publikums hjelp for å vinne ut hvor bruddet har skjedd.

Har du bilder? send MMS til 2211 eller e-post til 2211@bt.no!

Klokken 13.50 var det 17 meldinger om manglende vann i Nesttun-området.

OBS: Bt.no meldte tidligere at det også var et vannledningsbrudd i Arna. Det stemmer ikke, men var en gammel melding som kom opp fra kommunen.

SKITTENT: SLik så vannet i Fana ut da det kom tilbake.
Finn Friele Langeland