Regnet har høljet ned i hele natt. Tirsdag morgen melder brannvesenet og Sivilforsvaret at de har kontroll, men i 7.30-tiden gikk alarmen på nytt.

I parkeringsanlegget under Kiwi-butikken på Oasen i Fyllingsdalen meldes det om store mengder vann. Vannet har på det verste stått halvannen meter opp i rulletrappen.

Pumping igangsatt

— Vi er i gang med pumpingen, men vi aner ikke om det vil ta en time eller tre timer. Vi håper å få kontroll over situasjonen snart, sier senterleder i Oasen Eva Nielsen.

Det var nattevakten som oppdaget det fossende vannet i natt.

— Vi har satt i gang alle tiltak. Etter at vi har fått ut vannet, skal vi sette oss ned og finne ut hvordan vi skal hindre dette i å skje igjen. Vi må ta alle forholdsregler, påpeker hun.

Ingen biler

Det ser ikke ut til å være store skader i parkeringshuset.

— Det var ingen biler der, og det er vi lettet over. Et p-anlegg tåler en trøkk, så det meste av elektronikken står godt oppe på veggene, forteller senterlederen.

Men hvordan det står til med rulletrappen, vet Nielsen ikke.

— Den må vi tørke godt før vi forsøker å sette den i gang igjen, så får vi se.

— Nå er vi i gang med pumping. Når begynner det å sige, håper vi at vi får kontroll iover situasjon, men vi vet ikke om det tar en time eller tre timer, sa Nielsen tirsdag formiddag.

IMG_3481.jpg
RUNE MEYER BERENTSEN