Ledningsbruddet førte raskt til at Vaskerelven gikk over sine bredder.

— Det virker som dette er et omfattende vannledningsbrudd, sier vaktoperatør Willy Jakobsen i Vaktsentralen til Bergen kommune til bt.no.

Han forteller at brannvesenet ved 14.10-tiden klarte å stanse vannstrømmen. Men da var allerede mye skade skjedd, etter at vannet hadde strømmet fritt i ett kvarter.

— Mye vann har fosset ut. Vi frykter at det kan være gjort stor skade, sier Jakobsen til bt.no.

- Ikke vann i kjellere

Flere kjellere i området sto i umiddelbar fare for å bli oversvømmet. Brannvesenet gikk i ettermiddag fra dør til dør for å sjekke.

— Heldigvis ser det ut til at det ikke har kommet vann i noen kjellere, sier operativ uteleder Øystein Frotaule ved Bergen Sentrum politistasjon.

Vaktsentralen forsøker nå å skaffe seg oversikt over hvor mange husstander som er uten vann.

Trafikkaos

Vaskerelven vil trolig bli stengt for trafikk resten av dagen. Stenge må trolig også flere utesteder i området som nå mister vannet.

— De fleste husene i området vil være uten vann en tid fremover, sier Frotaule.

Ledningsbruddet skaper også trøbbel for trafikken gjennom sentrum. Fra før er Håkonsgaten stengt. Nå blir også Vaskerelven stengt i flere timer.

— Vi stenger gaten av frykt for at veien eller fortau kan rase sammen. Det er et omfattende ledningsbrudd som har vasket med seg mye sand. Derfor tar vi ingen sjanser, sier Frotaule.

For de lokalkjente skjedde ledningsbruddet på Engen. Skuelystne fleipet med at nå kunne man endelig kalle hele gaten for Vaskerelven...