De to selskapene holder til i samme hus, men har forskjellige forutsetninger.

Iskanten Ishall er en stiftelse, og drives som et offentlig/privat samarbeid (OPS). Vannkanten Badeland AS og eiendomsselskapet Vannkanten As er helkommersielle selskap, og har bedre forutsetninger for inntjening.

— Det er en utfordring å drive idrettsanlegg, sier Rolf Tvedte. Han er styreleder for stiftelsen Iskanten Ishall og Vannkanten Badeland AS, og daglig leder i Vannkanten AS og eierselskapet Vestkanten AS.

Null er målet

Tvedte forteller om en kald vinter som ga dårligere besøk i ishallen, men med 30.000 besøkende skyldes underskuddet i 2010 i hovedsak utgifter de ikke hadde året før.

— Målet er å gå i null. Hvis isflaten går med underskudd har vi garantister som skal dekke underskuddet, forteller han.

Eierselskapet Vestkanten AS og Bergen kommune er ansvarlige for hver sin halvdel av et underskudd, men garantistene måtte ikke ut med penger etter underskuddet i 2010. Det ble dekket av en solid egenkapital.

— Resultatet forteller at det er vanskelig å få et idrettsanlegg til å gå rundt. Hockeybanen er populær, men åpen for publikum bare i helgene. Ellers er det idretten og Bergen kommune som har den. Det er curling som gjør at ishallen i det hele tatt kan være åpen, sier Tvedte.

Ønsker bergenssommer

I samme hus holder også Vannkanten Badeland AS til. Der håper de på en skikkelig bergenssommer i år også.

— 2010 ble brukbart. En veldig bra vinter ga et lavere besøk i første kvartal, men vi tok det godt inn igjen i sommermånedene, spesielt i juli, forteller daglig leder Mette Thormodsen.

Hun forteller at en sommer med bare fint vær gir lavere besøkstall.

— Men vi er så heldige at vi holder til i Bergen, ler Thormodsen.

Med over 200.000 badegjester i 2010 sikret badelandet det beste resultatet noensinne, til tross for at inntektene sank.

— Vi var helt bevisste på kostnadene, og har klart å hente inn en del energikostnader gjennom varmepumper vi har investert i sammen med Iskanten, sier Thormodsen.

Penger i eiendom

Selv om badelandet sikret seg sitt største overskudd så langt i fjor, var det eiendomsselskapet Vannkanten AS som tjente mest penger. Dette selskapet eier Vannkanten Badeland AS.

— Vannkanten AS eier huset og leverer gode tall. Resultatene er bra, våre leietakere er godt besøkt, sier Tvedte.

I løpet av året er det planer om å slå sammen Vannkanten AS med eierselskapet Vestkanten AS.

— Da vi bygget la vi byggene i egne selskaper, men nå ønsker vi å forenkle eierskapsstrukturen, sier Tvedte