Først trudde ho det var ein tulletelefon, då ho vart oppringt av Norsk Tipping laurdag kveld.

— Men så sa eg: Vil det seie at eg har vunne noko? Han sa ja. Eg vart heilt skjelven. Så fortalde han at eg var trekt ut til kveldens Joker. Gurimalla! Eg vart heilt skjelven, begynte nesten å grine, seier Merethe H. Hjortland til BT.

Seinare på kvelden fløymde gledestårene for fullt. For på det fjerde talet spratt Jokeren fram, og gjorde 36-åringen 2,5 millionar kroner rikare i løpet av få minutt.

«Mamma, kor mykje er 2,5 millionar?»

Det nyttar ikkje å gøyme seg vekk, når du vinn fleire millionar kroner på direktesendt tv midt i beste sendetid.

Ikkje før hadde ho lagt på røret, før alle telefonane til familien begynte å kime og pipe i hytt og pine. Heile kvelden var det jamnt tilsig av familie og vener som kom innom for å gratulere den nyslåtte Austrheim-millionæren.

— Heldigvis var me i Danmark for fjorten dagar sidan, så me har litt i skåpet å by gjestene, fortel Hjortland.

— Dottera mi spurde: Mamma, kor mykje er eigentleg 2,5 millionar kroner? For å gje henne litt perspektiv, forklarte eg at det er to og ein halv gonger vårt hus.

Oppi skyene

Merethe Hjortland jobbar i dag som assistent på Austrheim vidaregåande skule, og vaskar det same bygget kvar ettermiddag. Vaskejobben seier ho opp frå hausten.

— Men det hadde eg bestemt meg for før denne kvelden, understrekar ho, og fortel at ho ønskjer å jobbe meir som assistent.

— Eg kjem ikkje til å slutte å jobbe, sjølv om eg har vunne 2,5 millionar. Eg kan ikkje la vere, det er ein del av meg. Og eg kjem ikkje til å forandre livet mitt, eller gjere noko toskje, ler ho.

— Men eg kjem til å vere litt sånn oppi skyene dei neste dagane, før dette går heilt opp for meg.

Svart Audi

2,5 millionar kan brukast til mangt. Som å gjere ferdig garasjen, som har vore under arbeid sidan i fjor sommar.

— Til no har vi putla på frå lønning til lønning, fortel Hjortland.

Ferieturen går framleis til Sverige i sommar, som planlagt. Men truleg blir det ein ekstra tur i år, til Algarve eller Kreta. Og kven veit, kanskje båten får ny påhengsmotor, stova ny salong og mor ny bil?

ý Ein Audi A6. Svart. Stasjonsvogn. Det ønskjer eg meg, røper Joker-millionæren.

NY MANGEMILLIONÆR: Kanskje kjøper Merethe H. Hjortland drømmebilen sin. Ho har iallfall god råd. I går vart ho Joker-millionær og 2,5 millionar kroner rikare.<br/>Foto: Tor Høvik