Bergenseren Terje «Vandreren» Larsen er siktet for åtte hytteinnbrudd i Geilo-området, men Gol og Hemsedal lensmannskontor tror det kan bli flere.

Larsen selv har antydet flere forhold, opplyser politiførstebetjent Halvard Jervell til BT.

— Han har ikke oppgitt et tall, men han har ikke vært i området så lenge, sier Jervell.

— Det er en del fra bergensområdet som har hytte på Geilo. Vi ber om at de undersøker hyttene sine selv. Vi har ikke kapasitet til å sjekke alle. Det er ekstremt mange hytter på Geilo, sier politiførstebetjenten.

Tatt på fersken

Vandreren ble først siktet for syv forhold, men det er nå utvidet til åtte.

Han skal i kjent stil ha forsynt seg med mat og drikke i hyttene, og lagt inn et spesielt visittkort - avføring på gulvet.

Denne gangen ble han tatt på fersken av en hytteeier, som rakk å ta bilde før den ubudne gjesten stakk til skogs. Politiet hadde små problemer med å gjenkjenne mannen som er dømt for 664 innbrudd.

Han ble pågrepet mandag, og da var han så utkjørt at avhørene måtte utsettes. Han ble innlagt på sykehus, og ble først skrevet ut ved 12-tiden onsdag.

Redd for ikke å få helsehjelp

I Ringerike tingrett torsdag ble Larsen varetektsfengslet i fire uker. Retten mener det er skjellig grunn til mistanke om forhold med en strafferamme på over seks måneder. Terje Larsen tok betenkningstid.

Sorenskriver Marit Nervik begrunner varetektsfengslingen med fare for nye straffbare handlinger av liknende karakter.

Terje Larsen sa i retten at det som står i siktelsen stort sett er riktig, men at han ikke har full oversikt.

Han ønsker ikke å sitte i Ringerike fengsel, fordi han er redd for ikke å få helsehjelp der. Det er uklart om han får gjennomslag for dette.

Larsen, som er bosatt på Lørenskog, er uføretrygdet og sa i retten at han bruker alkohol daglig. 664 tidligere innbrudds og siktedes livssituasjonen gjør at det foreligger gjentakelsesfare, mener retten.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post