Larsen sonet en dom han fikk i Ringerike tingrett i februar i fjor. Til sammen er han dømt for nærmere 800 hytteinnbrudd.

En 22 år gammel mann skal ha gått til angrep på Larsen i fengselet, og skal ha slått ham i hodet med en glassbolle.

— Offeret ble påført betydelige skader med et særlig farlig redskap, opplyser politiadvokat Geir Indal i Nordre Buskerud politidistrikt.

Tilstanden kritisk

Larsen ble sendt til Ringerike sykehus, hvor han ble operert i hodet. Han ble deretter brakt videre til Ullevål universitetssykehus i Oslo for ytterligere operasjoner. Tilstanden var tirsdag kritisk og livstruende.

Voldsepisoden skjedde i et fellesskapsrom i fengselet i 18-tiden mandag ettermiddag, skriver Ringerikes Blad. Det skal ha vært flere vitner til det som skjedde, men bakgrunnen for angrepet er ikke kjent.

Isolert

22-åringen ble umiddelbart etterpå plassert i isolasjon før han ble brakt til Hønefoss politistasjon. Vitnene ble også plassert hver for seg.

Den pågrepne er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap med alvorlig skadefølge. Siktelsen vil ifølge Indal bli fortløpende vurdert avhengig av hvordan den skaddes helsetilstand utvikler seg.

Vurderer varetekt

Politiet har foretatt tekniske undersøkelser i fengselet, og startet avhør av ansatte og innsatte.

22-åringen skal ikke være skadd. Politiet vil avhøre ham i løpet av tirsdag.

— Vi vurderer om siktede skal begjæres varetektsfengslet. Vi avventer vitneavhørene for å vurdere om det foreligger fare for bevisforspillelse. Det er også mulig at han blir overført til et annet fengsel for å sone resten av dommen han sitter for, sier Geir Indal.

Ikke dårlig forhold

«Vandrerens» advokat, Jan Arnesen, sier han ikke kjenner til at hans klient hadde et dårlig forhold til noen av de innsatte i fengselet.

– Jeg snakket med ham i forrige uke om mulighetene for fri soning, men han sa ikke noe om at han ønsket dette fordi han hadde problemer i fengselet, sier Arnesen til NTB.

- Rutinene fulgt

Ifølge ledelsen ved Ringerike fengsel er det ikke noe som tyder på svikt i rutinene ved fengselet i forbindelse med voldsepisoden.

– Det er ingenting som tyder på at det har vært svikt på noe plan i forhold til hva man kan forvente at fengselets ansatte skal ha oversikt over, sier fungerende fengselsleder Håkon Melvold ved Ringerike fengsel til NTB.

Fengselsledelsen går nå gjennom rutinene sine for å se om noe kan ha gått galt da en 22 år gammel innsatt i fengselet mandag kveld skal ha gått til angrep på en 49 år gammel medinnsatt i fengselet og slått ham i hodet med en glassbolle.

– Vi avventer politiets videre etterforskning av saken. Dersom den avdekker at noe kunne eller burde vært gjort annerledes, vil vi selvsagt se nærmere på det, sier den fungerende fengselslederen.

Melvold sier det var vanlig vakthold i fellesrommet da hendelsen skjedde, og at alt så langt tyder på at vaktene hadde den kunnskapen de skulle ha om de to involverte fangene.

Arkiv
Helge Skodvin (arkiv)