Hamar Arbeiderblad melder at han nylig ble etterlyst av politiet.

Terje Larsen var et vandrende mareritt for hytteeiere i Ringsaker, Østerdalen og Gudbrandsdalen fra mai til august 2001. Han er dømt for over 650 hytteinnbrudd.

Da han var i ferd med å sone sin 13. dom for i alt 450 hytteinnbrudd, rømte han som nå under en permisjon fra Ringerike kretsfengsel.

Lørdag 29. april 2001 hadde han fire timers permisjon fra Ringerike Kretsfengsel. Han ble av fengselet karakterisert som en «mønsterfange», og skulle snart over på åpen soning. I et intervju med Bergens Tidende etter pågripelsen, fortalte han:

— Jeg hadde skutt hull i fotballskoene, og var på vei til Hønefoss for å kjøpe meg et par nye. Det var fint vær. Men da jeg gikk forbi polet, så kjente jeg suget i kroppen.

Fristelsen ble for stor, og «Vandreren» kom ut igjen med en flaske St. Halvards.

— Da var det gjort. Jeg koste meg glugg i hjel på bussen til Oslo, sa han.

Larsen tok bussen videre til Gjøvik, og så til Lillehammer, der årets hytteraid startet.

I drøye tre måneder vandret han alene i fjellheimen, brøt seg inn i hytter på jakt etter hermetikk og alkohol. Eierne fant som regel hyttene sine tilgriset av både mat og avføring.

«Vandreren» ble pågrepet 18. august 2001 mens han lå og sov i en veigrøft i grensetraktene mellom Lom og Skjåk i Gudbrandsdalen.

Politiet tok i bruk helikopter i jakten på hytteplyndreren.

Han kom med en uforbeholden tilståelse og ble i 2002 dømt til tre års fengsel for de omkring 200 nye hytteinnbruddene.

<b>PÅ RØMMEN:</b> Terje "Vandreren" Larsen
Helge Skodvin (arkiv)