Mandag kveld pågrep politiet i Nordre Buskerud politidistrikt bergenseren Terje Larsen, den såkalte «Vandreren», på Geilo.

Politiet hadde da lett etter Larsen siden tirsdag kveld. En hytteeier på Geilo hadde da tatt en innbruddstyv på fersk gjerning. Hytteeieren fikk tatt et bilde av vedkommende før han stakk til skogs, og det viste seg at gjerningsmannen var «Vandreren».

Larsen hadde drukket opp all spriten i hytten og forsynt seg av mat.

VG skriver at Larsen blir siktet for syv hytteinnbrudd.

— På sykehuset

Mandag kveld dukket Larsen opp igjen i et skogkratt i Tuftelia på Geilo. En hytteeier identifiserte mannen som «Vandreren» og etter 25 minutter ble han pågrepet av politiet.

— Meningen var at han skulle bli avhørt av politiet nå i formiddag, men da han ble pågrepet var hans fysiske helsetilstand slik at legen besluttet å sende ham til sykehus, sier Halvard Jervell, som er politiførstebetjent ved Gol og Hemsedal lensmannskontor.

Ved 12-tiden onsdag ble «Vandreren» utskrevet fra sykehuset, og politiet tar sikte på å avhøre ham i løpet av dagen.

— Han blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen tidlig og vi håper han kan få forklart seg før det.

Siktet for et forhold

Terje «Vandreren» Larsen har siden 1980-tallet sonet et titall fengselsdommer, og har blant annet gjort innbrudd i Hallingdal, Gudbrandsdalen og Mjøs-området. Han skal ha mellom 1000 og 2000 hytteinnbrudd på samvittigheten og er tidligere er dømt for 664 hytteinnbrudd.

— Foreløpig er han siktet for et forhold, men den kommer til å bli utvidet før fengslingsmøtet i morgen. Men hvor mange forhold han blir siktet for, er for tidlig å si nå, sier Jervell.

Politiet har så langt avdekket syv hytteinnbrudd på Geilo den siste tiden. Når «Vandreren» bryter seg inn i hyttene, har han pleid å forsyne seg av mat, drikkevarer og utstyr han trenger for å klare seg ute, før han legger igjen avføring på hyttegulvet.

— Det er for tidlig å si hvor mange av dem som kan knyttes til «Vandreren».