JØRN-ARNE TOMASGARD

Nå skal ondet tas ved roten. Allerede i går kveld ble det holdt møte mellom politiet og involverte parter som skole, foreldre og næringsliv. Til og med menigheten i Olsvik vil lensmannen involvere i et forsøk på å få slutt på problemene.

I tillegg til omfattende ruteknusing på Olsvik skole i sommer og høst, har butikker vært utsatt for nasking og innbrudd, det blir brukt narkotika, det har vært vold og en del bråk.

Det blir anslått at over 60 ruter er knust ved Olsvik skole i sommer, noe som betyr hærverk for hundretusener av kroner.

— Det er helt klart at det er folk som bor i området som står bak. Dette går på oppdragelse og grensesetting, sier lensmannen.

Politiet regner det store skadeverket i sommer for oppklart. Det skal være tidligere og nåværende elever ved skolen som står bak.

Likevel fortsatte ruteknusingen tirsdag kveld. Ved 19-tiden ble noen ungdommer observert i det de knuste fire ruter på nedsiden av skolen.

— Vi tar dette på alvor, og kommer til å ha tett møtevirksomhet i dagene fremover, sier Andersen.

Nå ber han folk ha øyne og ører åpne.

— Det bor 8000 innbyggere i området. Olsvik-området er på størrelse med en middels norsk by. Og vi kan ikke stå stand by på Olsvik skole, sier han.

— Er det narkotika som er problemet?

— Det blir brukt stoff i Olsvik som i andre miljøer, men jeg vil ikke si at stoff er hovedproblemet i denne saken. Det har mer med holdninger og respekt for andres verdier å gjøre, mener Harald Andersen.