• I kveld skal vi feire samholdet og styrken.

Selv om få tror på byrådsmakt, stiger optimismen hos flere i Folkets Hus.

Siste prognoser for Bergen viser 29,9 prosent. Nå håper man på å bikke 30 prosent.

— Feire samholdet

— Vi skal ikke stikke under en stol at i ukene, månedene og årene fremover kommer det som skjedde 22. juli til å prege livene våre og partiet vårt. I kveld skal vi feire samholdet og styrken. Forhåpentligvis skal vi feire et godt valgresultat, Aps ordførerkandidat Marte Mjøs Persen.

Oftrene fra Utøya ble minnet med ett minutts stillhet og sang av «Til ungdommen».

Applaus

Da NRKs prognoser viste 33.2 % for Ap, var det jubel og langvarig applaus på Folkets Hus.

Jubelen var nesten like stor jubel over Frps 13 %, men langt mer forsiktig da SVs 5,1 % ble vist.

— Kommer vi over 27 ,8 prosent, gjør vi det beste kommunevalget i Bergen på over 20 år. Det fortjener en applaus, sier Arbeiderpartiets byrådskandidat, Harald Schjelderup til stor applaus i Folkets Hus.

- Fantastisk innsats

Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Bergen skal det både minnes og ses fremover.

— Vi har hatt syv helt spesielle uker. Syv uker vi aldri, aldri, aldri kommer til å glemme, sa APs ordførerkandidat, Marte Mjøs Persen, da hun ønsket velkommen til partiets valgvake på Folkets Hus i Håkonsgaten.

— Alle har gjort en fantastisk innsats i valgkampen. Vi har hatt et helt utrolig samhold. Vi har delt ut 65.000 roser, vi har vært på husbesøk stått på stands og lagt ned en stor jobb.

Samhold

Det har vi gjort i tre uker etter fire uker som var helt forferdelige.

For selv om Mjøs Persen selv påpekte, ”i kveld er det resultatene som teller”, understreket hun at denne valgvaken også handler om det som har vært. AUF i Hordaland mistet fem ungdommer på Utøya 22. juli. Blant dem fylkesleder Tore Eikeland. I kveld skal han og de andre minnes med stillhet og sang.

— Selv om vi har en festkveld og feirer samholdet vårt i arbeiderbevegelsen, et samhold som har vokst seg enda sterkere denne sommeren, skal vi minnes de som ikke er her etter det forferdelige som skjedde i sommer, sa Mjøs Persen.

Også Aps byrådslederkandidat, Harald Schjelderup forventer en spesiell kveld.

— Valgvaker er alltid avhengig av valgresultatene, men for oss blir dette en spesiell valgvake på bakgrunn av 22. juli . Det er fem ungdommer fra Hordaland som skulle vært en del av denne forsamlingen, sier han.

— Vi ønsker uansett resultater at alle medlemmene i Ap og AUF skal gå hjem med følelsen av å ha vært med på noe som er viktig og peker fremover, men vi kommer ikke utenom å snakke om de veldig spesielle ukene vi har hatt. Det ville vært helt unaturlig.