1/4 finale, torsdag kl. 14.55 — mot Vålerenga: Tertnes forventet et Vålerenga lag som ville gå ut i 150. De viste seg å være fysisk sterkere og bedre teknisk enn tidligere motstandere, og holdt også et høyere tempo. Men Tertnes hadde gjort hjemmeleksen og overrasket Vålerenga med sitt agressive og godt organiserte spill.

Oslolaget ble nektet å komme til sjangser, og Tertnes skapte overganger imot. Førsteomgangen endte målløs, men begge lag kriget godt, og kampen var åpen. Det har vært mange tøffe kamper hittil som har tatt mye krefter fra spillerne, men det var likt for begge lag og andre omgangen kunne blitt avgjort på dette. Vålerenga var litt tammere enn i første, mens Tertnes holdt samme høye nivå.

Til tross for dette ble omgangen lik første og ingen av lagene klarte å score, altså 0-0. Ekstra omgangene ble en utholdenhetstest og alle spillerne gikk i kjelleren for å hente krefter. Det lå an til å gå mot en avgjørelse på myntkast, men Vålerenga fikk ett straffe ett minutt før slutt. Straffen ble satt utagbart nede i hjørnet og Terntes kom til sitt endestopp i årets Norway Cup med tap 0-1.

Men at guttene gikk ut med stil er det ingen tvil om!

Her kan du se hvordan ditt Åsanelag gjør det i Norway Cup!

MARTIN EILERTSEN