Det var 19 grader ute, sol og blå himmel. Like før klokken 14 lørdag ettermiddag var Hanne Lossius på vei til Nordnes Sjøbad sammen med sine tre barn.

Ved sjøbadet møtte Lossius og barna Alva (9), Oliver (7) og Sofia (6) stengte porter. Årsak: Det var ikke fint nok vær.

— Vi fikk bare beskjed om at vi ikke fikk komme inn, sier Lossius.

Badevakten skal ha sagt at været ikke var fint nok.

- Nei, det er ikke sol

— Men det er jo sol, innvendte Lossius.

— Nei, det er det ikke, skal badevakten ha svart.

På vei ned til sjøbadet hadde Lossius truffet en familie på vei opp, som fortalte at de ikke fikk bade.

— Det var en mor som hadde med seg en gutt som var veldig lei seg over at han ikke fikk bade. Dette hadde skjedd dem ved en annen anledning også, sier Lossius.

Det var til sammen tre familier som ikke fikk bade i totiden lørdag.

— Badevaktene har kanskje fått beskjed om å stenge anlegget hvis det er færre enn så og så mange som bader, men det faller på sin egen urimelighet siden det er et kommunalt tilbud. Vi har jo også betalt for årskortet vårt, sier Lossius.

— Jeg hadde skjønt det om det var et badeland eid av et privat selskap. Dette er jo ikke noe kommunen skal bli rik på, og er jo et tilbud for dem som kanskje ikke har råd til å betale 500 kroner på Vannkanten for hele familien, sier Lossius.

Selv endte hun opp med å betale 350 kroner på Osbadet lørdag.

— Jeg hadde jo lovet ungene bading, sier hun.

- Forstår og beklager

Nordnes Sjøbad har åpent fra klokken 07.00 til klokken 14.00. Dersom det er fint vær kan badet holdes åpent til klokken 19.00.

- Hvorfor stengte dere Nordnes sjøbad i går ettermiddag, selv om det var fint vær?

— Det er rett at dersom det er pent vær og folk i bassenget kan badet holdes åpent frem til klokken 19.00. Arbeidsleder tar en løpende vurdering av både været og antall besøkende, sier Per Fedje som er leder for bad/is ved Idrettsservice i Bergen kommune.

— Slike avgjørelser kan være litt vanskelige. Været kan være dårlig og det er få folk i bassenget, de har gjort en vurdering om å stenge og så skinner det plutselig opp igjen i løpet av en halvtime.

- Soltimene i Bergen er jo få og etterlengtet. Forstår du at de som kom for å bade i går ettermiddag ble skuffet?

— Ja, det forstår jeg godt og det beklager jeg. Vi bør kanskje se litt nærmere på måten vi gjør dette på og være tydeligere i vår kommunikasjon om når det er åpent. Tilbudet om utvidet åpningstid ved pent vær, er jo ment å være et servicetilbud til bergensere. Samtidig må vi ha litt forutsigbarhet for våre ansatte, sier Fedje.

Han oppfordrer folk til å ringe Nordnes sjøbad for å sjekke om det er åpent utover ordinær åpningstid, dersom de er i stuss.

Her finner du mer om åpningstider og badene i Bergen.