En polsk mann som var etterlyst etter voldsepisoden på Aker Stord i natt, ble klokken 10.20 pågrepet av politiet på Bergen lufthavn Flesland. Det var på forhånd planlagt at gjestearbeideren skulle reise hjem i dag. Pågripelsen foregikk rolig, ifølge politiet.

— Den pågrepne sitter nå i varetekt ved Bergen politistasjon i påvente av transport til Haugaland- og Sunnhordland politidistrikt, sier operasjonsleder Torgeir Stødle.

Skulle stoppe røyking

Like før klokken 2 natt til fredag fikk politiet melding om at en vakt hadde blitt slått gjentatte ganger av en gjestearbeider. Politiet vil ikke opplyse annet enn at det dreier seg om en «større bedrift på Stord», men etter det bt.no kjenner til, dreier det seg om Aker Stord.

Ifølge politiet ble sikkerhetsvakten angrepet da han tok seg inn på en brakkerigg hvor det var fest.

— Vakten skulle inn og påtale røyking, hvilket ikke er tillatt på brakkeriggen. Han endte opp med å bli skambanket, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Kuttskader

Vakten ble slått gjentatte ganger i ansiktet, og pådro seg kuttskader både under øyet og på nesen.

— Det er anslått at han mottok 15-20 slag, sier Friberg.

Mannen ble brakt til lokal legevakt for behandling. Han skal ikke ha blitt innlagt på sykehus, etter det politiet kjenner til. Det var en resepsjonist i bedriften som tilkalte politiet. 22-åringen var bevisst da politiet kom frem.

Gjerningsmannen forlot stedet og politiet har ikke funnet han i løpet av natten.

- Stygg sak

Politiet opplyser at de har sikret seg spor i saken, som vil bli fulgt opp utover dagen.

— Vi antar at vi hvem vet gjerningsmannen er, men vi har ikke funnet ham. De andre på stedet har ikke vært de mest samarbeidsvillige vitnene, men vi vet hvor vi skal, sier Friberg.

Politiet ser alvorlig på saken.

— Dette er en stygg sak. Det dreier seg om en relativt ung mann som er ute for å gjøre jobben sin og sørge for at det er ordentlig forhold for å både jobbe og bo. Han blir skadet i utførelsen av jobben sin av en som ikke finner seg i å bli irettesatt når han ikke oppfører seg slik han skal gjøre. Det er forkastelig, sier Friberg.

Saken etterforskes videre av Stord lensmannskontor.

Blir trolig sendt hjem

  • Vi reagerer alltid kraftig på slike situasjoner, vi ønsker ikke den slags oppførsel, sier informasjonssjef Alt Terje Myklebust i Aker Solutions Stord.

Han forteller at selskapet har en lav toleransegrense for brudd på leir- og arbeidsreglement, og at innleid arbeidskraft er blitt sendt hjem i lignende tilfeller tidligere.

— Vi har praktisert nokså konsekvent at folk som ikke følger regelverket for normal oppførsel, umiddelbart er uønsket og blir demobilisert.

Myklebust regner med at det samme vil skje i dette tilfellet.