I dag startet massevaksineringen på Brann stadion og ved Fyllingsdalen sykehjem. Nå er det fritt frem for alle å komme til vaksinestasjonene for å få satt sprøyte.

32 vaksinatører svinger sprøytene på de to vaksinestasjonene, og vaksinene blir satt på løpende bånd. Klokken 14 i dag var det satt 1600 vaksiner på Brann stadion, og over 800 i Fyllingsdalen.

— Det er mange som kommer og det har ikke vært videre køer. Vi har tatt godt unna, sier en fornøyd informasjonsdirektør, Robert Rastad.

Kort ventetid

I morges var det 20 til 30 minutters ventetid, men for det meste av dagen har man kunnet få vaksinering i løpet av fem minutter, ifølge informasjonssjefen. Han oppfordrer enda flere til å ta turen.

— Vi har fått en del meldinger om at noen regnet med det ville bli veldig mye kø i dag, og at de derfor hadde tenkt til å vente noen dager. Men vi vil bare oppfordre folk til å komme nå, sier Rastad.

Åpningstidene på vaksinasjonssentrene er hverdager fra 09 til 18.

Fastleger vil få vaksiner

Vaksineringen av skoleelever fortsetter i noen dager fremover.

Utover i uken vil en tredjedel av fastlegekontorene få tilgang på vaksiner, i tillegg til en del bedriftshelsetjenester. Kommunen opprettholder vaksineringstilbudet enn så lenge.

— Vi vurderer fortløpende hvor lenge tilbudet skal vare, men fortsatt regner vi med at det er mange som ønsker denne vaksinen.

Jo straube