— Stopp bussen! Fotograf Odd har oppdaget Erling Skiples (68) kunstferdig oppsatte vedstabler langs Gaupåsvatnet, og roper ut i pur nysgjerrighet. Og før vi vet ordet av det, står vi og prater med Skiple i veikanten.

Iført vernebukser, vernehjelm, langermet flanellsskjorte og med en brummende motorsag i hendene renner svetten fra pannen hans. Men det vøres slett ikke. Dette er åpenbart bare moro. Skiple stanser motorsagen, smiler om kapp med den knallvarme sommersolen.

— Jeg har jobbet på kontoret til skogsadministrasjonen i alle år. Men nå som jeg er pensjonist har jeg tid til sånt som dette. Jeg har alltid vært interessert i skogen, og nå var det blitt så tett kratt her at bilistene ikke lenger kunne beundre vannet. Derfor tilbød jeg mine tjenester til veivesenet. Og de takket heldigvis ja, sier han begeistret.

Den spreke pensjonisten har allerede gjort unna en god del tynning, og Gaupåsvatnet glitrer atter i all sin skjønnhet mot bilistene som suser forbi.

— Jeg har foretatt en nøye vurdering av hvilke trær som skal felles og hvilke som bare skal kvistes. Den overflødige veden har jeg så lagt i kunstferdige trekantstabler bortover langs vannkanten. Jeg kaller de for installasjoner. Sant de er fine? sier han og brummer i gang motorsagen igjen. Visitten er tydeligvis over.

Og da vi setter oss i bussen igjen, er han i full gang med fellingen. For det er plass til enda flere vedstabler langs vannet.

Til Skiples installasjoner ...

SPREK PENSJONIST: Erling Skipe (68) er mesteren bak de stilige vedstablene langs Gaupåsvatnet. ¿ Jeg kaller dem installasjoner, sier han stolt.