Det som skulle være en hyggelig søndagskveld, endte med tragedie på Brattholmen natt til mandag. Nå er en 30 år gammel mann siktet for forsettlig drap.

Venner av den drapssiktede 30-åringen forteller at han hadde invitert til en sammenkomst hjemme hos seg. Planen var å følge gigantoppgjøret mellom Manchester City og Liverpool, for deretter å spille fotballspillet FIFA utover kvelden.

Stukket utenfor hus

En håndfull personer var til stede, deriblant offeret, hans kjæreste og verten, den antatte gjerningsmannen.

Hendelsesforløpet er ifølge politiet ennå uklart, men i løpet av kvelden skal offeret og den siktede 30-åringen ha røket uklar.

Utenfor leiligheten skal de to mennene ha havnet i slagsmål, før 30-åringen ifølge politiet stakk kameraten med en kniv.

Politiet kom til stedet etter kort tid, der de fant 30-åringen i leiligheten.

— Han ble pågrepet på adressen, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Både offeret og gjerningsmannen var bosatt på Brattholmen.

— Jeg kan ikke si noe om relasjonen mellom dem, annet enn at det virker som om de er bekjente av hverandre, sier Ogne.

Beslagla kniver

Han kunne i går kveld ikke si noe om motivet for drapet.

KOM I BIL: Politiet fjernet drapsofferets (31) bil ved 12-tiden i går formiddag. Bileieren ble knivstukket til døde etter å ha havnet uklar med en 30 år gammel bekjent, mener politiet.
RUNE MEYER BERENTSEN

— Det har vært en sammenkomst på denne adressen. Bakgrunnen for konflikten kan jeg ikke si noe om. Selve ugjerningen ser ut til å ha skjedd utenfor boligen til den siktede, sier Ogne.

Han kan ikke svare på hvor lang tid det tok fra 31-åringen kom til leiligheten, til han ble stukket.

— Det ble drevet førstehjelp på stedet før ambulansepersonellet kom frem. Vitneopplysninger gjorde at vi kunne gå til pågripelse, sier Ogne.

Han opplyser at politiet har funnet og beslaglagt flere kniver, men vil ikke gå inn på hva slags kniver det dreier seg om.

- Truende

Personer som kjenner den siktede 30-åringen, sier at han var noe utagerende i ungdommen, men at han tok seg inn igjen da han ble eldre.

Han fikk en datter, og får gode skussmål av folk som står ham nær.

Samtidig har flere vært bekymret for hans forhold til rus i perioder. Flere kilder forteller til BT at de har syntes den drapssiktede så sliten ut, og at de var bekymret for om han fikk medisiner som han kombinerte med rusmidler.

— Han var en kjempegutt i gode perioder. I ruset tilstand var han ikke alltid "helt god". Han kunne fremstå som truende, sier en person som så ham kort tid før drapet.

Mannen jobber i oljeindustrien, men har vært sykmeldt i et halvt års tid.

Flere av vennene uttrykker stor overraskelse over det som har hendt.

— Han er en rolig, men livsglad kar som alltid var i godt humør. At han skulle havne i en slik situasjon, er ikke til å tro, sier en venn av den siktede.

Venner av 30-åringen sier også at han brutt med sin gamle vennekrets de siste månedene.

Avhøret utsatt

Offeret har jobbet i entreprenørbransjen. Den siste måneden hadde han arbeidet noen dager i et firma i bergensregionen. Han beskrives som dyktig og pålitelig.

Drapsofferet er tidligere dømt for blant annet trusler og narkotikabesittelse.

Den drapssiktede 30-åringen ble i går kveld operert for lettere skader i en arm. Han ligger nå på Haukeland Universitetssykehus.

Ifølge forsvarer Helge Wesenberg var han for fysisk medtatt til å la seg avhøre eller til å ta stilling til det han er anklaget for.

Etter planen vil han bil avhørt i formiddag.

— Jeg utelukker ikke at avhøret må forskyves ytterligere. Dette er noe vi skal ta stilling til når vi får vurdert hvilken tilstand han er i, sier Wesenberg.

BRÅK: Ved 02.30-tiden våknet folk i huset av bråk.
RUNE MEYER BERENTSEN