• Jeg håper noen har sett hunden min, sier Theodor Kvalem (15), som så vidt fikk reddet seg ut fra det brennende huset.

Theodor sover som en stein mens røykvarsleren hyler og flammene tar tak i det gamle trehuset. Han hadde nesten ikke sovet om natten på grunn av smerter i ryggen. Etter å ha tatt en dusj var han så trøtt at han stupte ned i nærmeste seng og sovnet.

Flammene kom som en bølge inn døren

Theodor (15)

Guttens mor, Esther Kvalem (47), våkner brått i stuen. Den fire måneder gamle valpen Egon bjeffer alt den kan. Røykvarsleren piper intenst. Hun løper inn på rommene til Theodor og broren Didrik (17). Sengene er tomme, da har de nok gått på skolen.

Flammene blir sterkere og hunden har sluttet å bjeffe. Har den kommet seg ut? Hun tør ikke lukke ytterdørene.

Theodor sover på morens rom. Det ligger like ved kjøkkenet der brannen startet. Trekken fra de åpne dørene får flammen til å slå innover i huset. Gutten bråvåkner i det døren suser opp og treffer veggen med et brak.

— Flammene kom som en bølge inn døren. Jeg ropte høyt «nei», eller et banneord, og løp inn i stuen der jeg visste at mamma og hunden sov tidligere på morgenen, forteller han.

Stuen er tom. Rommet er fullt av røyk og flammene slår nedover fra taket og mot Theodors bare armer. Selv om det er kort vei til utgangsdøren løper han i full forvirring tilbake til soverommet for å puste i et rom hvor røyken ikke er så tett.

Glasset i entredøren har sprukket og ligger utover gulvet som glødende kull. Bitene svir seg inn i guttens føtter i det han løper gjennom gangen og ut i friluft.

Esther står utenfor huset og er sikker på at alle har kommet seg ut. Da kommer sønnen løpende ut døren med en flammene slikkende etter seg.

«Didrik!» «Didrik!!»

17-åringens mor og bror skriker inn i flammene. Har ikke han gått på skolen heller?

To lange minutter senere svinger en politibil opp foran huset. De har vært i kontakt med skolen og kan bekrefte at Didrik er i god behold.

Savner hunden

Bandasjer på armer og føtter skjuler Theodors store blemmer. Etter en tur på Haukeland Universitetssykehus er han tilbake ved det nedbrente huset sitt i på Midtun.

— Jeg ble veldig lettet da jeg hørte at Didrik var i live. Ellers har jeg for det meste tenkt på hunden min i dag. Jeg håper virkelig at den har kommet seg ut, og at noen har sett den.

SAVNET: Valpen Egon er ikke funnet etter brannen. FOTO: Privat

Egon er hvit rundt snuten og er svart og brun i pelsen. Berner sennenvalpen veier rundt 20 kg og er veldig hjemmekjær.

— Noen kamerater som besøkte meg på sykehuset sa at noen hadde sett en liten hund som løp i nabolaget etter brannen. Jeg har et håp om at det kan være Egon.

Også tre katter var i huset da det brant. De er alle funnet igjen, litt skvetne, men i god behold.

Flaks?

Om Theodor er veldig heldig eller veldig uheldig er ikke godt å si. Tidligere har han blitt truffet av lynet mens han sto med inngangsdøren til huset som nå er brent ned, som bt.no meldte onsdag. Også den gangen slapp han fra det med noen brannsår.

— Noen minutter etter at jeg hadde kommet meg ut, sprakk alle rutene i stuen og huset var overtent. Hadde jeg sovet ett minutt lenger kan det hende jeg ikke hadde våknet i det hele tatt på grunn av røyken.

Moren hans vil gjerne takke alle som har hjulpet familien etter den forferdelige hendelsen.

— Jeg har ikke mulighet til å ringe alle venner og naboer og takke for den enorme støtten de har vist i dag. Folk har kommet med klær, og vært veldig hjelpsomme. Det må du skrive, sier Esther.