— Jeg våknet av at huset ristet og konen hylte, forteller Joachim Andersen til bt.no.

Det var litt før klokken 08.00 i morges at eneboligen på Krabbedalsflaten 3 i Kjøkkelvik ristet kraftig.

— Konen hylte fælt, men jeg beroliget henne med at de bare hadde fyrt av en salve igjen, slik de hadde gjort før i uken. Ikke før etter at jeg hadde startet med å male kjøkkenvinduet på innsiden, oppdaget jeg steinen som lå inntil husveggen, forteller Joachim Andersen.

Mange hundre kilo

Den mange hundre kilo tunge steinen var blitt tømt av en lastebil og rullet om lag hundre meter nedover skråningen til Andersens hus. Der knuste den en mur før den la seg fint til rette fremfor kjøkkenvinduet.

Andersen var glad for at konen holdt seg i sengen litt lenger enn normalt denne morgenen, ellers passerer hun stedet steinen kom på om lag på den tiden. Han anslår steinen til å veie nærmere et tonn.

- Steinen stakk av

-Oj-oi, var den så stor og rullet den så langt? Vi så ikke at den stakk av engang, utbrøt anleggsfolkene, da de først tre timer senere kom ned for å se på steinen.

— De bare jobber på og bryr seg ikke med hva som skjer her nede. Jeg frykter hvordan det vil gå når de skal bygge nye hus ovenfor oss, bryter nabo Erling Eriksen inn.

Lover å sikre

— Vi kan bare beklage det som skjedde. Steinen ramlet nedover da entreprenøren skulle fylle ut i skråningen. Vi lover å sikre skråningen før vi starter utbyggingen av byggeområdet, sier ansvarlig utbygger Tore Lie i Boligeiendom Sotra til bt.no.

LANDET VED KJØKKENET: Joachim Andersen var sjeleglad at steinen stoppet av muren fremfor kjøkkenvinduet. FOTO: PÅL ENGESÆTER