• Enkelte ulemper er det hvis vi skal ha en vakker og fin by. Det blir ikke pent i Bergen uten anleggsvirksomhet, presiserer regionvegsjef Ole Chr. Torpp.

Han mener kritikken fra reiselivsdirektør Ole Warberg inneholder lettvinte påstander.

— Folk i anleggsbransjen jobber hele året, og det vil være langt mer kostbart dersom vi bare skulle få gjort prosjekter på vinterstid. Næringslivet i Bergen ønsker ikke at vi skal gjøre noe verken før jul, før 17. mai eller om sommeren. Da er det ikke mye tid igjen til å få gjort ting. Alle ønsker å ha det fint, men det er ingen som vil ha anleggsperioder, konstaterer regionvegsjef Torpp.

Han sier at veimyndighetene mer enn gjerne skal lytte til innspill, men legger ikke skjul på at de oftere får ros enn kritikk.

— Vi vektlegger estetikk, og bruker masse arbeid på planlegging. Både arkitektene, landskapsarkitektene og ingeniørene våre holder et svært høyt nivå. Jeg opplever at folk gjennomgående er glade for det arbeidet vi utfører. Politikerne gir uttrykk for at de ønsker en vakker by som bergenserne kan være stolte av, det er også stor slitasje i en by. Dersom vi ikke jobber nok, forfaller byen og det fortjener ikke bergenserne, sier Ole Chr. Torpp.