• Dette ser jeg frem til, sier Gunvor Thorsen før hun går inn på historiens første seniorkino i Bergen. Lavere lyd, mer lys. Og vafler og kaffe til dem som måtte ønske det.

Ni billetter solgt. Det var bare å velge og vrake blant kinosetene i sal 1 for seniorene som hadde funnet veien til det nye tilbudet i går formiddag. Lavere lyd, mer lys, og vafler og kaffe for 25 kroner.

— Og jeg som trodde det skulle være lange køer, sier Hanne Lien, som hadde kjøpt billett i god tid.

Fortviler ikke

Køer var det ikke. Men markedskonsulent Maria Danielsen fortviler ikke av den grunn.

— Det er ikke så mange her i dag, men det hadde vi ikke regnet med heller. Det tar tid å nå frem til denne målgruppen, og de kommer ikke bare for å komme, sier Danielsen. Seniorene vil ha kvalitet.

— Vi håper det er et marked for denne nisjen. Babykinoen er jo blitt en suksess, men der også solgte vi få billetter de første gangene – helt til det eksploderte, fortsetter hun.

Hver torsdag klokken tolv blir det altså seniorkino. Det setter venninnene Kari Irgens Casén og Gunvor Thorsen pris på.

- Grei tid på dagen

— Jeg ser frem til å slippe den høye lyden, den har vi forsøkt å klage på flere ganger tidligere, sier Thorsen.

— Det er en grei tid på dagen også. Vi kommer til å gå når det vises en god film, smiler Irgens Casén. I dag blir det finsk, «Mannen uten ansikt».

Inne i kinosalen sitter dagens eneste hane i kurven, Finn Revheim.

— Selv om jeg hører dårlig, er jeg glad for at dette tilbudet er kommet. Jeg elsker å gå på kino. Ha folk rundt meg, sier Revheim.

At annonsen lovet dempet lyd og mer lys i kinosalen, var utslagsgivende for at han valgte å ta turen til kinosalen i går.

— Selv om jeg hører tungt, skal det bli godt å slippe den høye lyden. Den gjør i grunnen bare vondt i øret, sier han.

FORNØYDE: De har klaget på høy lyd i kinosalen før. Det nye torsdagstilbudet fra Bergen Kino faller derfor i god smak hos Gunvor Thorsen (t.v.) og Kari Irgens Casén. På seniorkinoen blir det nemlig dempet lyd og lys.
FOTO: INGRID FJESTAD