— Vi fikk melding om branntilløpet klokken 12.01 og var på stedet få minutter senere. Klokken 12.16 var brannen slukket. Den ville spredd seg om vi ikke hadde kommet så raskt til stedet, sier brannsjef Helge Eidsnes til bt.no

- Eksemplarisk

Brannvesenet ankom skolen bare minutter etter at de fikk meldingen. To biler fra Laksevåg brannstasjon rykket ut, i tillegg kom to biler fra hovedbrannstasjonen.

— Da vi ankom skolen, hadde alle som var i skolebygning kommet seg ut, og tatt oppstilling utenfor. De oppførte seg helt eksemplarisk, forteller en av brannmennene, som deltok i slukningsarbeidet.

Samtlige elever ble sendt hjem fra skolen. De har fått beskjed om å møte på skolen til vanlig tid torsdag.

Laksevåg lensmannskontor sendte også en patrulje til skolen.

— Vi skal starte etterforskningen så snart som mulig. Før den tid er det umulig å spekulere i hva som forårsaket dette, sier lensmannsførstebetjent Tore Lystrup ved Laksevåg lensmannskontor.

Oppdaget brannen

Brannen startet i et klasserom i første etasje, som benyttes til dataundervisning. Det var ingen personer i klasserommet da brannen startet.

Ved en tilfeldighet oppdaget to jenter i 5. klasse at det kom røyk ut av vinduet. Sammen med tre gutter i 7. klasse, fikk de varslet lærerne.

— Vi husket å lukke de vinduene som sto åpne, sånn at det ikke skulle komme mer oksygen til brannen, forteller en av guttene til bt.no.

EVAKUERT: Vadmyra skole ble evakuert, etter at det ble oppdaget en brann ved 12-tiden.
Foto: Helge Sunde