De har seks NM-gull i swing, seier i Nordisk mesterskap og har vunnet alle norske rankingkonkurranser bortsett fra tre de siste åtte årene. I morgen vinner Espen Hartvigsen fra Åsane og Tina Nyheim Monsen fra Arna trolig også verdenscupen.

Mye skal gå galt om ikke landets beste dansepar stikker av med den jeve sammenlagtseieren. De leder nemlig suverent foran den siste konkurransen i Wien på lørdag.

— Vi har veldig gode sjanser. Holder vi oss på beina, tror jeg vi vinner, mener Espen Hartvigsen.

Det går slag i slag for juniorene. Allerede neste helg reiser Espen og Tina til VM i Halmstad. Mesterskapet direktesendes på svensk tv og 8000 tilskuere sitter «ringside› for å følge verdens beste dansere. 17-åringene fra Bergen er blant favorittene.

— Vi blir skuffet om vi ikke får medalje og helst gull, sier duoen som har danset sammen siden 1999.

Paret er kjent for sitt høye tempo, sine akrobatiske innslag som få andre tar etter dem, sin danseglede og ikke minst deres gode musikkforståelse. Dette har gjort at Espen og Tina, i følge klubbsjef Rolf Kristian Aastvedt, er to av de største talentene landet har sett.

— De danker ut de fleste av seniorene på landslaget og ville trolig kommet høyt opp på resultatlistene i et VM for seniorer. Det er jeg sikker på, sier Aastvedt.

Les mer på www.aasanetidende.no

Thomas Gangstøe