En kvinne i begynnelsen av 30-årene ble sendt til legevakten med alvorlige skader da VIP-tribunene knakk sammen like før Elton John-konserten. Politiet forfølger saken overfor et stillasfirma.

— Kvinnen var i sjokk og kunne ikke bevege nakken og skuldrene da hun ble fraktet til legevakten. Hun vil etter all sannsynlighet bli sendt videre til Haukeland, sa politioverbetjent Arne Rønnestad ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende sent i går kveld. Før denne utgaven av BT gikk i trykken var det uvisst hvordan det står til med den skadde kvinnen. Men ved 23-tiden bekreftet man ved Haukeland Universitetssykehus at kvinnen er innlagt der.

Utskrevet i dag

Kvinnen som ble skadd da VIP-tribunen falt ned, ble i dag utskrevet fra Haukeland Universitetssykehus. Hun har vært behandlet på ortopedisk avdeling på sykehuset i dag, og er nå utskrevet, får bt.no opplyst av sykehusets informasjonsavdeling

Får etterspill

— Det er ingen tvil om at denne saken får etterspill. Stillasfirmaet fra Bergen er å betrakte som politianmeldt og vil bli etterforsket for uforsvarlig tribunebygging, som i praksis er grov uforstand, sier Rønnestad til BT.

— Vi beordret umiddelbart samtlige VIP-tribuner nedmontert etter at flere tribunedeler på to forskjellige steder inne på Bergenhus-området rett og slett knakk sammen. Egentlig er det bare flaks at ikke flere ble skadd, sier Rønnestad til Bergens Tidende.

— Vi kan ikke annet enn å beklage, stillasfirmaet regnes for seriøst, men vil aldri få flere oppdrag fra oss, sa representanter fra medarrangøren Stereostar Productions til BT sent i går.

VIP'ene fikk ikke se

— Pinlig, skandale, flaut og dumt, var ord som surret i luften da VIP-ene fikk øl i vrangstrupen og grillsøl på finstasen mens tribuneplankene forsvant under dem like før 19.30 i går.

Frem til da hadde de inviterte fra flere av byens bedrifter kost seg i solen, mens de så ned på folkehavet under seg og ventet på kongen av pop.

Etterpå var mange av dem sure. Kanskje ikke så rart: VIP-ene så nemlig nesten ingenting da tribunene ble fjernet. Noen valgte derfor å bevege seg ned til allmuen, men kom da bakerst i rekkene.