Etter sesongen er over håper SK Brann og Brann Stadion AS å starte byggingen av nye Brann Stadion.

I november kunne BT vise tegningene av hvordan den nye Stadion blir. Nå er også detaljplanene for tribunene kommet langt på vei, og i går avslørte partene at det skal bygges om lag 4000 VIP-plasser på hovedtribunen. 2500 av disse skal selges til supporterne med partoutkort.

Navnemerket sete

Dermed har de ivrigste supporterne mulighet til å få litt mer luksus på kampene.

Prisen på 18 000 kroner for 15 år, kommer i tillegg til partoutkort, og gir følgende fordeler:

n En av Stadions beste plasser.

n Navnet ditt på seteryggen til plassen du har «kjøpt».

n 15 års avtale — med rett til videresalg.

n Oppvarmete lokaler med salg av mat, storskjerm og toaletter.

n Tilgang til Stadion i god tid før og etter kampene.

— Ved at de kjøper retten til et sete, får de høyere komfort på alle måter, sier daglig leder i Brann Stadion AS, Steinar Jensen.

Dermed blir hovedtribunen på den nye Stadion kun for VIP-gjester, mens det på resten av Stadion blir drøye 16000 vanlige plasser.

«VIP hvermannsen»-plassene skal ligge på nivå to på hovedtribunen, og bli det laveste av tre VIP-nivåer. På VIP-nivå fem skal «VIP-losjene» ligge, og VIP-nivå fire blir for «Business Club».

Kan gi 35 millioner

Hovedtribunen er det som skal bygges først på nye Brann Stadion. Inntektene fra VIP-plassene blir viktig i finansieringen av Stadion. Jensen anslår at inntektspotensialet til «VIP-hvermannsen»-plassene alene er på 35 millioner kroner.

— Vi prøver å finne ett godt forretningsmessig konsept. Men ingen må tro at vi bygger noen gullgruve. Vi har tro på at vi skal klare å drive dette på en forsvarlig måte, sier Jensen.

Salget starter torsdag klokken 09.00, og med 8500 som har partoutkort på Brann Stadion, har Jensen tro på at plassene vil bli utsolgt.

— Er det marked for 4000 VIP-plasser i Bergen?

— Ja, det tror vi. Folk ønsker mer komfort i dag. I England er dette kjempepopulært.

- Ingen fotballpub

Stavanger Stadion har prøvd liknende løsninger til 700 kroner året for én plass. Men foruten Viking er Brann, ifølge Jensen, eneste klubb i Norge som tilbyr supporterne slike seter.

— 18 000 kroner på 15 år tilsvarer i gjennomsnitt 70 kroner mer per kamp, forklarer Jensen, som poengterer at kjøperne vil få tilbud om en nedbetalingsplan gjennom en av byens banker.

Dersom det er igjen VIP-plasser etter at supporterne med partoutkort har fått tilbud om å kjøpe, blir salget lagt ut på det åpne markedet.

Når det gjelder alkoholsalg, vil det kun forekomme på de to øverste VIP-nivåene.

— «VIP hvermannsen»-plassene er ikke tenkt på som en fotballpub, og her kommer det ikke til å bli solgt alkohol. På de to øverste nivåene blir det alkoholservering, for dette er lukkete selskap.

PS! Brann håper på et tilskuersnitt per kamp på minst 17500 når den nye Stadion kommer.