Avisen viser til uavhengige kilder, som opplyser at nye analyser av biologiske spor viser at disse kan stamme fra den drapssiktede 32-åringen. Sporene skal blant annet være funnet på den døde jentens hals.

Politiet har hele tiden snakket om at det er funnet flere biologiske spor i saken. Tidligere er det meldt om funn i håndflaten til jenten. VG skriver at det også skal være gjort funn på armen.

Også BA har tidligere meldt om DNA-funn på halsen, mens BT har rapportert om biologiske spor på beltet som Monika hadde rundt halsen.

Henlagt som selvmord

Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt eget hjem på Sotra i november 2011.

Saken ble henlagt som selvmord, til tross for flere mistenkelige omstendigheter: Et knust vindu i ytterdøren, krydder som lå strødd utover kjøkken— og stuegulv, syv telefonoppringinger på fem minutter før mobiltelefonen sporløst forsvant, og en svært hard knute i beltet.

Sitter i avhør

  1. oktober i år ble Monikas mors tidligere samboer pågrepet og siktet for innbrudd og drap. Delvis DNA-treff knytter ham til åstedet, og Bergen tingrett mener det er skjellig grunn til mistanke mot 32-åringen.

Ifølge VG sitter 32-åringen i nye politiavhør onsdag kveld.

DNA veier tungt

Den nye etterforskningen i saken ledes av to Kripos-etterforskere fra Oslo. Påtaleansvarlig jurist Asbjørn Onarheim har ikke ønsket å gå nærmere inn på hva siktede har forklart rundt DNA-funnene.

— Men DNA-funnene står fremdeles som det tyngstveiende beviset i saken, sa Onarheim sist uke.

Tidslinjen for siktedes bevegelser i tidsrommet rundt hendelsen står ifølge politiet sentralt i etterforskningen.