Det opplyser trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen.

Havarikommisjonen for veitrafikk starter arbeidet sitt i dag. Politiet vil også gjøre åstedsundersøkelser.

— Vi må få kontroll på tilstanden til tunnelen, sier operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Odd Arve Solvåg

10-12 biler i tunnelen

Tirsdag morgen satt lensmann Magne Knudsen i Årdal i møte med Havarikommisjonen for å forberede arbeidet inne i tunnelen.

– Tunnelen er stengt, og det er geolog på stedet som vurderer når de kan gå inn og begynne etterforskningen og sikre verdier. Det står fortsatt ti-tolv biler, en semitrailer og en buss der inne, sier operatør Hans Petter Harlem i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Temperaturen har falt i tunnelen, men Harlem påpeker at det dreier seg om en eldre tunnel som er påført skader etter sterk varmeutvikling.

Først når havarikommisjonen er ferdig med sine undersøkelser, kan bilene og vogntogvraket fjernes.

Ekstraferger i hele natt

Vegtrafikksentralen har hatt flere henvendelser fra bilister som har trengt hjelp til å finne omkjøringsmuligheter.

— De som skal øst-vest må kjøre Rv 7 over Hardangervidden, eller E134 over Haukelifjell. Til Sogn er alternativene Rv 13 over Vikafjellet eller E39, sier Tysse ved Vegtrafikksentralen. I går kveld var det lange køer som følge av vogntogbrannen i Gudvangatunnelen. Fergen mellom Vangsnes og Hella er gått hver time i natt, og trafikken går nå som normalt.

Informasjon om at Gudvangatunnelen er stengt står blant annet på Hønefoss, Gol, Trengereid, Voss og flere andre steder langs E16, slik at bilister i god tid får informasjon og kan ta alternative kjøreruter. Likevel er det en del som ikke får med seg dette før de nærmer seg tunnelen, ifølge Vegtrafikksentralen.