Rundt seks jenter gjøv lørdag kveld løs på den 19 år gamle jenten på Prestegardsmoen like ved Voss camping. Jenten ble slått flere ganger, før hun ble dyttet ut i Vangsvatnet. Minst en gang ble hun holdt under vann med makt.

Politiet har karakterisert angrepet som en ren avstraffelse. Ungdom på Voss som BT snakket med søndag, sier at årsaken til at angrepet var at 19-åringen skal ha baksnakket jentegjengen. Både 19-åringen og jentene som angrep henne er elever på ulike videregående skoler. 19-åringen anmeldte søndag flere navngitte personer for vold.

— Vi har avhørt noen av jentene. De har foreløpig status som mistenkte i saken. Jeg ønsker ikke å kommentere hva de har forklart før vi får avhørt alle de mistenkte, men det gjenstår fortsatt en del etterforskning før vi får klarhet i motivet for angrepet, sier lensmann Kåre Rykke.

Flere vitner ble også avhørt mandag. Vitnenes forklaringer samstemmer med 19-åringens forklaring.

— Vi ser svært alvorlig på saken. Vi har aldri før hatt en sak på Voss der jenter har gått løs på en annen jente på denne måten, sier Rykke. Flere av de mistenkte jentene vil bli avhørt i dag.

19-åringen skal ha dratt fra Voss søndag, etter å ha anmeldt de jevnaldrende jentene for vold.