Kraftig uvær gjorde at MS «Bergensfjord» ikke kunne legge fra kai i Hirtshals i går.

Først klokken 22 stilnet det såpass at skipet kom seg ut fra Hirtshals havn.

— Vind- og bølgehøyde utenfor Hirtshals havn skapte problemer. Alle de hurtiggående skipene kom seg ikke inn til Hirtshals og måtte gå til Fredrikshavn for å slippe av passasjerer og biler, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjordline.

Også Color Line er rammet av uværet. Ingen av de hurtiggående båtene fra Larvik eller Kristiansand gikk som normalt i går kveld.

— Alle avganger med vår båt «Fjord Cat» mellom Kristiansand og Hirtshals blir innstilt i dag, forteller Fardal.

MS «Bergensfjord» er kraftig forsinket og vil ankomme Stavanger klokken 18 i kveld.

— Passasjerene til Bergen vil bli fraktet videre med buss og de som har bil får kjøregodtgjørelse. Det samme gjelder alle våre passasjerer som skal til Danmark.

Alle passasjerer vil bli varslet via SMS om endringene.

MS «Bergensfjord» vil gå i rute fra Stavanger klokken 20.30 i kveld.

Refunderer billetter

Gjestene som allerede har betalt billetten kan velge om ombooking til senere Fjord Line-avgang eller få refundert billettprisen, opplyser rederiet på sine nettsider.

Color Line innstiller også avgangen med Superspeed 1. Skipet skulle forlatt Kristiansand klokka 08 og returnert fra Hirtshals klokka 12.15. Begge avgangene er nå innstilt, men det er ikke klart om ettermiddagsavgangene berøres, skriver fvn.no.

Søsterskipet "Superspeed 2" skulle forlatt Hirtshals klokka 22.15 og gått til Larvik. Denne avgangen ble heller ikke gjennomført. Værforholdene stopper også Color Lines avgang mellom Strømstad og Sandefjord som skulle gått sent tirsdag kveld med skipet "Bohus".

Stilner i kveld

  • Det er observert sterk kuling. Vinden har hatt en sørvestlig retning, men det ventes vestavind i løpet av natten. Vinden ventes å være like sterk gjennom natta, men minker nok utover dagen. Det kan ta litt tid før den minker, sier meteorolog Siv Dearsley ved Meteorologisk institutt, til fvn.no.