Kronprinsen av Dubai, sjeik Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum (31), kom tirsdag til Voss for å besøke sine venner i fallskjermmiljøet, Henning Hegbom og Bjørn Magne Bryn.

Tirsdagen ble blant annet brukt til litt sightseeing på sykkel.

Ingen fallskjermhopping eller paragliding

Onsdag skulle prinsen etter planen blant annet hoppe fallskjerm med sine lokale bekjente. Det var også snakk om mulig paragliding og mer sightseeing, etter det BT kjenner til.

Men det kraftige uværet som traff Vestlandet onsdag, satte en stopper for disse planene.

Litt etter klokken 12 begynte følgetå bryte opp fra Fleischers hotel, og satte kursen mot London, etter det BT forstår.

— Når været ble slik, kommer de mest sannsynlig til å reise herfra nå, sier Bjørn Magne Bryn.

- Har kost seg

Han bedyrer at prinsen ikke var skuffet av den grunn.

— Neida, han har kost seg her, og hadde en kjempefin dag i går. Han fikk prøve vindtunnelen og var på sykkeltur. Men vi kan ikke gjøre noe med været, sier Bryn.

Ifølge vennen likte sjeiken seg godt på Voss.

— Han elsket bygden fra første stund. Jeg tror ikke dette er siste gangen han kommer hit. Jeg håper ikke det i hvert fall, sier han.

Venner på Voss

Prinsen reiser med et følge på rundt 60 personer, og landet tirsdag på Flesland med to fly. Derfra reiste de videre til Voss i helikoptre.

Kronprinsen er selv en erfaren fallskjermhopper, og ble kjent med Hegbom og Bryn da de to kompisene var i Dubai for å hoppe fallskjerm.

OPPBRUDD: Følget på 60 personer reiser fra Voss onsdag. Været stanset planene om fallskjerm og paragliding.
MARITA AAREKOL

De har også vært på besøk i kronprinsens egen private vindtunnel i det arabiske emiratet.Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum er sønn av Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som er visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater — og emir i Dubai.

Emiren er ifølge Forbes god for en formue på rundt 180 milliarder kroner.

I VINDTUNNELEN: Bjørn Magne Bryn, sjeik Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum og Jakob Rongve Bryn fløy i vindtunnelen på Voss tirsdag. Hjemme i Dubai har Maktoum sin egen vindtunnel i hagen.