I 18.30-tiden torsdag ettermiddag nådde stormen Vestlandet. Da viste satelittbildet tydelig at stormens «øye» ligger omtrent på kystlinjen.

Meteorologene har varslet alt fra sterk kuling til storm langs hordalandskysten i kveld, før lavtrykket drar videre til Østlandet i natt.

— Vinden vil nok øke litt på utover kvelden, før det roer seg i natt. Når stormen har passert, kommer så «bakevjen» etter lavtrykket inn over Vestlandet. Den kan by på sterke vindkast, sterkere enn det vi får nå i kveld, sier meteorolog Anne Solveig Andersen.

Kaos på fjellet

Vaktoperatør Roger Lemme ved Veitrafikksentralen i Hordaland sier stormen merkes godt på fjellovergangene torsdag kveld.

— Det har vært en del trøbbel der, sier Lemme, før han ramser opp ståa ved de ulike veiene mellom Østlandet og Vestlandet.

Status i 21-30-tiden:

  • Aurland-Hol: Stengt på grunn av uvær.
  • Vikafjellet: Stengt på grunn av uvær.
  • Haukelifjell: Var stengt av uvær, men er åpnet for kolonnekjøring.
  • Hardangervidda: Stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, ellers kolonnkjøring.
  • Hemsedalsfjellet: Kolonnekjøring på grunn av uværet. Sjøfarten har derimot kommet påfallende greit fra uværet.

— Jeg har bare fått melding om én innstilling, på Gjermundshamnsambandet. Det ble innstilt på grunn av kraftig vind inne på Åsnes, sier Torbjørn Havneraas, Tide Sjøs regionsjef i Hordaland.

Sambandet var innstilt i knappe to timer mellom klokken 18 og 20.

Verre lenger sør

Heller ikke Fjord1 melder om forsinkelser eller innstillinger. Og hos Skyss melder kommunikasjonsrådgiver Camilla Lundberg Berntzen bare om én innstilling:

— Mellom Halhjem og Sandvikvåg er C-fergen innstilt. Det kan gi forsinkelser på Kystbyssen. Ellers går alt som normalt, sier Berntzen.

Fjordlines avganger mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals er også kansellert.

Det er først og fremst lenger sør, fra rogalandskysten til Sørlandet, at stormen herjer som verst. Der blåser det i kveld sterk kuling og storm. Det meldes at «bilene ligger strødd» i kristiansandsområdet, mens E39 var stengt sør i Rogaland.