23.50: Mer enn 30 fjelloverganger, veistrekninger og ferjesamband i hele landet var stengt på grunn av uværet torsdag kveld. Les mer her.

22.34: Det begynner å se bedre ut i Hordaland. De fleste veiene er åpne igjen, vinden har løyet og det er lite nedbør for tiden, selv om det er spådd snø natt til fredag.

— Det ser ikke så galt ut nå, selv om det er verre nede i Rogaland. Det er fortsatt ikke mulig å komme fra Bergen til Stavanger med E39. Men vi håper det verste er over nå, sier Roger Lemme i Statens Vegvesen.

21.40: Sotrabrua ryddet. Trafikken går som normalt, melder Politiet i Hordaland på Twitter.

21.24: Sotrabroen er stengt og det blåser veldig kraftig på broen, melder en leser. Statens vegvesen opplyser at vinden har vært på opp mot 23 meter i sekundet.

— Nå er den 20 meter i sekundet. Det er veldig mye, sier Kristian Fauskan i Statens vegvesen.

Broen er dermed stengt inntil videre.

21.08: En tilhengeren har veltet i veibanen på broen.

— Det satt ingen oppi den, så det er ikke snakk om personskader. Beredskap er på vei for å fjerne den, sier Kristian Fauskan i Statens vegvesen.

21.04: Det er kolonnekjøring over Hemsedalsfjellet og styrt trafikkavvikling over Filefjellet. Skal du kjøre disse veiene, må du regne med to timer med venting.

— Men været ser ut som det blir avta utover kvelden og natten, sier Jan Erikstad, vakthavande ved vegtrafikksentralen i Sogn.

19.57: Det har vært lange køer til og fra Sotra i hele dag. Geir Ramstad brukte fem timer på bilturen fra jobben på Kollsnes til hjemmet i Straumsgrend, en tur som vanligvis tar cirka én time.

— Jeg stakk klokken 14 og kom frem klokken 19. Det er tragisk, men hva skal man gjøre, sier Ramstad.

Han sier han brukte tiden til å høre på radio, lese mail og ringe til folk.

19.48: På Sørlandet har i alt 14.000 husstander og bedrifter mistet strømmen på grunn av det kraftige uværet som herjer over Sør-Norge.

fanafjellet.jpg

19.36: Veien over Fanafjellet er åpnet igjen, etter at et tre falt over en strømledning og har stengt veien store deler av ettermiddagen. — Strømmen i høyspenledningen er kuttet og treet er fjernet, sier Kristian Fauskan i Statens Vegvesen. Thomas Wold Nordstrøm har sendt oss bilde av treet da det fortsatt blokkerte veiene. - Slik så det veltede treet ut, da jeg kom kjørende fra Lysefjord-siden ganske nøyaktig klokken 15.10, forteller han.

19.32: Stormen som blåser over det nordvestlige Europa fører til trafikkaos, oversvømmelser, masseevakueringer og strømkutt. Fire personer er hittil meldt omkommet eller savnet.

19.30: Tidligere i dag var 9000 BKK-kunder uten strøm. - Vi har kalt ut ekstra folk, og vært ute langs linjene, og nå er det 2500 igjen som venter på å få strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver Jarle Hodne i BKK.

19.05: Det er store køer til og fra Sotra. Køen går fra Kolltveittunnellen til Sotrabrua og videre til Lyderhornstunnelen. Statens vegvesen åper den løser seg opp utover på kvelden.

18.44: Nede til høyre i artikkelen kan du må kose deg med en rykende fersk Spotify-liste med musikk har har tatt hitlistene med storm - bokstavelig talt. Du kan også sende inn forslag på SMS til 2211 eller epost

18.34: Det ser ut til at uværet flytter seg sørover. Sola lufthavn er stengt og et SAS-fly fra Oslo måtte dra videre til Bergen fordi passasjerene ikke fikk gå utenfor, skriver Stavanger Aftenblad. Samtidig skriver Fædrelandsvennen at 14 kommuner på Sørlandet nå er uten strøm.

18.31: BKK ser ut til å ha relativt god kontroll, men det er feil i strømnettet i områder i Os, Lysefjorden og Søfteland. Her kan du sjekke feilmeldingene. På Bømlo er det verre - deler av øyen er isolert og uten strøm.

18.26: Bømlabrua er åpnet for trafikk, med redusert hastighet. Politiet i Sunnhordland fastholder sitt råd om å la være å bevege seg utendørs. Samme oppfordring har Bergen brannvesen kommet med.

18.23: Politiet i Hordaland melder på Twitter: «Sotrabroen er åpen for fri ferdsel og har vært det en stund. Fortsatt endel køer i området»

18.14: Så er det også normal drift på sambandet Skånevik-Matre-Utåker. Dermed skal så vidt vi vet, være ni båt- og fergeruter igjen der det er problemer, de fleste av dem mindre samband.

18.11: Politiet meldte for en knapp halvtime siden at Bømlabrua og Stordabrua stadig er stengt. «Ver tolmodig. Uvisst når det opnar», skrev operasjonssentralen på Twitter. Men nå kommer meldingen om at Stordabrua er i ferd med å åpne. Fartsgrensen er satt til 50 km/t.

18.06: - Nå håper jeg bare den overlever natten, sier båteier Roland Zingeler som har en trebåt på Verftet i Bergen. Deler av båten er allerede skadet. Se bilder og video i denne artikkelen.

18.03: «Det var vanskelig å stå på beina og filme», forteller Ole-Petter Drønen som har lagt ut en film fra Hjeltefjorden mellom Askøy og Lillesotra på YouTube. Du kan se snutten hans her.

17.57: Norled melder at det er normal drift på sambandetSkjersholmane-Ranavik. Her er oversikt over innstilte båt- og fergeruter.

17.50: Fylkesveg 163 Fanafjellsvegen i Bergen er en av veiene som er midlertidig stengt i Hordaland, på grunn av «gjenstander i veibanen», som Vegvesenet kaller det. En annen tipser har beskrevet veien på toppen av fjellplatået som «sinnsykt glatt». Vi har to artikler som gir deg oversikt over situasjonen på veiene: Her og her. (Foto: Thomas Wold Nordstrøm).

17.43: Siste nytt er at Vervarslinga på Vestlandet vurderte å sende ut ekstremvarsel i går, men de droppet det. - Det må mer til enn dette, sier meteorlog Frode Hassel. Les hele saken her.

17.40: Det er kolonnekjøring over Sotrabrua. BT har fått flere tips om lange køer i området. «Stått bom stille i nesten 2 timer inne i Lyderhorntunnelen», skriver en 2211-tipser. Trafikkoperatør Kristian Fauskan i Statens Vegvesen oppforderer folk til å holde roen. - Det er folk som kjefter og ikke skjønner hvorfor det er kolonnekjøring over broen, men det er ikke noe vi kan styre med. Vinden er så sterk nå at det ikke er forsvarlig å gjøre noe annet, sier Fauskan.

storm.jpg
Rune Sævig

17.35: Brannvesenet melder om at et tre var i ferd med å legge seg over et hus i Skipanesvegen på Hjellestad, tidligere i ettermiddag. Brannvesenet har sikret treet, men det er for stort til å tas ned uten kran. — Vi har tatt kontakt med folk som skal ta det ned i morgen, men det er sikret så det ikke skal gjøre noen skade på verken folk eller fe, sier vaktkommandør Ronny Karlsen hos 110-sentralen i Bergen. (Foto: Rune Sævig, BT) 17.21: Norled melder nå at det blir normal drift i sambandet Leirvåg-Sløvåg, fra og med avgang Sløvåg klokken 17.45. BT har snakket med Lennart Knutsen på MF «Fedjefjord» flere ganger i løpet av dagen. Ved 10.20-tiden beskrev han det som en «vanlig dag på jobben», men det endret seg utover dagen...

17.19: En BT-tipser skriver: - Står utenfor Kolltveittunnelen. Vi har beveget oss ca 400 meter på 45 minutter.

17.18: Statens vegvesen har disse uværsoppdateringene i Hordaland nå:

Ev 39 Bømlafjord bru, på strekningen Våg - Føyno: Stengt på grunn av uvær.

Ev 39 Stordabrua, på strekningen Føyno - Sandvikvåg: Stengt på grunn av uvær.

Ev 134 Vågslidtunnelen - Liamyrane bom, på strekningen Haukelifjell: Stengt på grunn av uvær.

Rv 7 Hardangervidda: Stengt på grunn av uvær. Blir ikke åpnet i dag.

Rv 13 Vikafjellet Hordaland, Sogn og Fjordane: Stengt på grunn av uvær. Blir ikke åpnet i dag.

Fv 57 Ferjestrekningen Leirvåg - Sløvåg: Fergesambandet er innstilt på grunn av uvær.

Fv 313 Nesheimfjellet: Stengt på grunn av uvær

Fv 520 Røldal - Breiborg: Stengt på grunn av uvær. Blir ikke åpnet i dag.

Fv 552 fergestrekningen Hattvik - Venjaneset: Sambandet er innstilt på grunn av uvær.

17.05: La oss kjapt oppdatere dere på Meteorologisk institutts varsel for Hordaland: Nordvest liten og periodevis full storm 25 m/s, i kveld kan hende forbigående litt minkende. Sluddbyger og snøbyger. Utrygt for torden.

16.58: Forsker Magnar Reistad ved Vervarslinga for Vestlandet sier til yr.no at toppunktet for vannstanden kom rundt klokken 12.15 i dag.

— Da målte vi opp mot 212 centimeter. Det er det høyeste vi har sett i år, sier Reistad.

16.47: Vi vil gjerne ha flere bilder av dere lesere. Send bilder på mail til 2211@bt.no, eller del dem på Twitter eller Instagram med hashtag #btstorm.

16.45: Slik ser det ut på Fanafjellet. Foto: 2211-tipser

fanafjellet.jpg

16.36: For øvrig ansatte Bergen kommune en ny beredskapssjef så sent som i går. Ivar Konrad Lunde (40) tiltrer imidlertid ikke før i februar og fikk ikke ilddåpen i dag.

16.35: Bergen kommune ber folk om å holde seg inne. Det er fare for trevelt i byen, opplyser kommunen i en pressemelding. Et tre har veltet i Nordnesparken, men Grønn etats mannskap har ikke mulighet til å rydde mens uværet pågår.

— Det er viktig at folk ikke oppsøker farlige situasjoner av nysgjerrighet for å se uværets herjinger, sier vakthavende sjef i Bergen brannvesen, Leif Linde.

16.31: Fergen i sambandet Fedje - Sævrøy vil nå prøve å oppta sambandet fra kl. 16.25, med avgang fra Sævrøy.

16.24: På Øvre Kråkenes er man redd for at trær kan falle ned over to barnehager. Redningsetatene er på vei.

16.22: Det kommer vel ikke som noe sjokk på noen, men Beffen melder på sine Facebook-sider at den er innstilt.

16.20: Politiet på Karmøy har en betimelig påminnelse på Twitter:

16.16: Her sikres stillaset i Vaskerelven.

stillas.jpg

16.14: BTs Anita Næss Fjereide melder: — Har stått på en full buss i over1 time nå. Trafikken står dønn i ro mot Sotra. Har stått ved Storavatnet terminal i snart 1 time. Køene er uendelige fra alle områder, blant annet Askøy og Olsvik.

16.11: Norleds fergesamband Skånevik-Matre-Utåker dropper Matre fra kl. 16.30 inntil videre på grunn av været.

16.08: Noen fly har snudd og returnert til Flesland på grunn av været. Følg flytrafikken her:

16.05: Norled melder at de prøver å gjenoppta sambandet Jektevik — Hodnanes - N.Huglo. Men sambandet Gjermundshavn - Varaldsøy innstilte tur-retur Varaldsøy kl.15.50 på grunn av været.

15.58: Arsvågen-Mortavika er stengt. Å komme seg fra Stavanger til Bergen er altså så å si umulig for øyeblikket. Vi regner ikke med at noen ønsker å kjøre motsatt vei.

15.55: Mange fly er innstilt torsdag på grunn av uværet. I perioder er det full trafikkstans både i Haugesund, Bodø og Stavanger. Inntil videre letter og lander flyene på Flesland, men trafikken blir selvsagt påvirket av forsinkelser andre steder.

15.51: Sognebussen er forsinket grunnet dårlig vær. Avgang fra Sogndal kl. 11.35 er ca. én time og 20 minutter forsinket ved Voss. Avgang fra Bergen kl. 11.15 er ca. én time og 10 minutter forsinket.

Etter alt å dømme vil bussen bli ytterligere forsinket på grunn av kjøreforholdene som råder i dag, melder Nor-Way Bussekspress.

15.46: Denne vindmåleren står på et hustak på Tjeldstø i Øygarden. Takk til Steinar Hernar for data fra havgapet.

hernar.PNG

15.42: Politiet i Haugaland og Sunnhordland oppfordrer befolkningen til å holde seg inne. I en pressemelding trekker de frem disse hendelsene:

Bokn: Stor trailer er ved å velte på broen mellom Austre og Vestre Bokn. Buss har fått blåst inn frontrute. Semitrailer står og vipper.

Haugesund: Takplate løsnet fra lagerbygg på Hasseløy. Tak blåst av på blokk i Holmegata. Deler av vegg og stillas ved sykehuset har falt i veien.

Stord: Tre har blåst ned mellom Heiane og Kåreviksmarka, biler fast imellom.

Karmøy: Tre veltet over Burmavegen. Telefonledning nede på Kolnes.

15.38: Det har gått flere jordras i Tokagjelet på fylkesveg 7, melder NRK. Veien ble truffet av et større ras tidligere i høst og er nå helt stengt atter en gang.

15.34: Ifølge FosenNamsos Sjø er Sandvikvåg-Husavik, ferge 2 Hufthamar-Krokeide og Halhjem-Våge kansellert inntil videre på grunn av værforholdene. De fleste samband i ytre deler av Vestlandet er akkurat nå innstilt.

15.32: Værbildene fortsetter å hagle (sic!) inn. Dette bildet er tatt av BT-fotograf Tor Høvik på Bontelabo.

bontelabo.JPG

15.25: En brygge har slitt seg i Hordvikhavn. (Foto: Jan M. Lillebø, BT)

brygge.JPG

15.20: Slik ser det ut på E39 ved Rommetveit på Stord (foto: Ove Olderkjær, BT)

stord.JPG

15.16: Vaskerelven stenges på grunn av stillaset som svaier i vinden.

15.12: Hurtigruten har gjort strandhogg på Askøy for å vente på bedre vær.

15.10: Et stillas svaier kraftig i Vaskerelven. Brannvesenet er på vei.

15.09: Brannvesenet rykker ut til Østre Skostredet for å sikre løse bølgeblikkplater som holder på å blåse ned fra et tak. Brannvesenet sier de ikke har fått melding om noen personskader på grunn av uværet.

15.09: — Det er voldsomme stormkast. Det er rett før bølgene når opp til nederste etasje. Vi er i andre etasje, og blir ikke berørt. Men det rister skikkelig i altanene, sier Norman Jansen som bor på Måseskjæret.

15.07: Geofysisk institutts vindmålinger akkurat nå.

vind1.png

15.03: Disse fergerutene er nå innstilt:

  • Halhjem-Våge
  • Sævrøy-Fedje
  • Ranavik-Skjersholmane har endret anløp fra Skjersholmane til Jektevik
  • Flaggruten
  • Austevollsruten
  • Sunnhordlandsruten
  • Fjelbergruten
  • Leirvåg-Sløvåg
  • Kleppestø-Nøstet 14.57: En leser har sendt oss bilde av en bil som nær ble truffet av et skur på Danmarks plass.
IMG_20131205_143131.jpg

14.56: Hele Knarvik er uten strøm, melder BKK.

14.55: Politiet i Haugaland og Sunnhordland oppfordrer folk om ikke å kjøre. Bømlafjordbrua er stengt.

14.53: 40.000 kunder i Sunnhordland mistet strømmen ved 14-tiden torsdag. Tre kvarter senere skal de fleste ha fått strømmen tilbake, opplyser informasjonssjef Jan Petter Myhre i Sunnhordland Kraftlag.

— Vi driver med feilretting nå, og vil legge ut informasjon på våre nettsider utover ettermiddagen og kvelden. Det kan skje at kunder vil oppleve å miste strømmen igjen midlertidig, sier han.

14.50: Se Havnivå er en side drevet av Statens kartverk. Den røde grafen viser beregnet vannstand, den blå viser hva de faktisk har målt. Den gulbrune linjen viser hvor mye været påvirker vannstanden. Du kan følge vannstanden her.

vannstand.png

14.44: Det er manuell dirigering på Sotrabrua, den er altså ikke helt stengt ennå. Men broen kan bli stengt på kort varsel.

14.43: Strømnettet er torsdag ettermiddag nede på deler av Sotra, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK.

— Dette gjelder Øygarden sør og alle husstander utover mot Nisje. Vi har folk ute i felt som jobber med å rette feilen nå, sier hun.

Også husstander i Gulen, Masfjorden og Høyanger sør er rammet av strømbrudd.

14.38: Slik beskriver Meteorologisk institutt været akkurat nå:

«Et stormsenter passerer over sørlige deler av Sør-Norge torsdag. Fra torsdag ettermiddag er det ventet nordvest full storm på kysten, i Rogaland og Vest-Agder perioder med sterk storm.

I innlandet ventes sterke vindkast, omkring 25 m/s, i Rogaland og Vest-Agder rundt 35 m/s. Situasjonen bedømmes som alvorlig, og lokale skader, bl.a fra trefall, kan forekomme.

Sterk vind i kombinasjon med snø kan mange steder gi vanskelige kjøreforhold. Værsituasjonen vurderes likevel ikke som ekstrem.»

14.35: Gående i Bergen sentrum må passe seg for fallende gjenstander. Blant annet har store isoporplater løsnet fra Ørnen-hotellet som er under bygging på Nygård. Elever på Bergen Private Gymnas i kvartalet er blitt bedt om å holde seg inne.

14.31: Sotrabroen er nå stengt. Det betyr at alle som skal vestover fra Bergen, må forberede seg på store køer i ettermiddagsrushet.

14.25: Snarveien er innstilt inntil videre, melder Skyss. De prøver å skaffe busser.

14.21: Akkurat nå er en kvinne innestengt på Verftet av høye bølger. Stormflo og sterk vind skaper store problemer langs kysten. Et 40 meter høyt tårn har rast sammen på Ågotnes, men ingen skal være skadet. Fjellovergangene er stengt, og det er kaos på de fleste gjennomgangsårene på Vestlandet