Kraftig regnvær i Hordaland har rett og slett vasket vekk deler av det ene brokaret i en bro på fylkesvei 49 mellom Tørvikbygd og Mundheim, like ved Strandebarm sentrum.

Vi fikk beskjed om dette like før kl 16 lørdag. Broen ble øyeblikkelig stengt, men åpnet igjen litt senere for kjøretøy på under 3,5 tonn og med mindre enn to meters bredde, forteller Roger Lemme, vaktoperatør hos Vegtrafikksentralen, til bt.no.

Stenges helt

Han forteller at fra midnatt søndag vil broen bli helt stengt. Da kommer mannskaper for å prøve å reparere skaden. Lemme håper arbeidet vil være ferdig innen klokken 06 mandag.

I perioden mellom midnatt og 06 vil ingen kunne passere broen, heller ikke utrykningskjøretøy.

— Hvor må man da kjøre for å komme fram?

— Det blir lange omkjøringer. Det beste er nok å velge Fylkesvei 48, sier Lemme.

Stengte fjelloverganger

Været er til hinder for trafikken mange steder på Vestlandet lørdag kveld. For eksempel er de aller fleste fjellovergangene stengt eller har kolonnekjøring.

Her er listen, oppdatert i 18-tiden søndag:

  • Hardangervidda: Stengt
  • Aurland - Hol: Stengt
  • Hemsedalsfjellet: Kolonne
  • Filefjell: Åpent
  • Haukelifjell: Åpent, men kan få kolonnekjøring på kort varsel
  • Vikafjellet: Stengt
  • Gaularfjellet: Stengt Som om ikke det er nok, er fylkesvei 616 mellom Davik og Isane i Sogn og Fjordane stengt på grunn av ras. Denne veien blir ifølge Lemme ikke åpnet før tidligst tirsdag. Før den tid, skal fjellsiden spyles med vann fra helikopter for å få ned løse rester som måtte være igjen i fjellet.

Fylkesvei 103 mellom Eidfjord og Simadalen er også stengt på grunn av ras, og fylkesvei 520 mellom Hellandsbygd og Røldal er stengt på grunn av uvær.

Trafikktips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post.