Uvær stoppet englandsbåten M/S "Jupiter" i Stavanger tirsdag kveld, og rundt 50 av de 500 passasjerene valgte å gå i land og avbryte turen. Skipet gikk fra kai igjen ved 01-tiden natt til tirsdag, selv om bølgene fortsatt var opptil 16 meter høye.

— Passasjerene koste seg utover natten, selv om det var en del gynging. Jeg har ikke fått melding om at spesielt mange ble syke. "Jupiter" tar sjøene på en fantastisk fin måte, sier kaptein Ole Bakkehaug til bt.no tirsdag ettermiddag.

Englandsbåten halvannen time forsinket

For noen passasjerer var det nok uansett en lettelse at stormen ble redusert til laber bris utpå morgenkvisten tirsdag.

Englandsbåten, som gikk fra Bergen mandag formiddag, er ventet å ankomme Newcastle klokken 23 tirsdag kveld norsk tid. Den vil returnere umiddelbart, og skal være tilbake i Bergen i 22.30-tiden onsdag kveld, halvannen time forsinket.

Danskebåten stoppet i stormen

Danskebåten M/S "Bergen" la ut fra Bergen mandag ettermiddag, men ble liggende værfast i Stavanger mandag kveld. Det blåste da full storm, og bølgene var opptil 15 meter høye. Først i 11-tiden tirsdag formiddag løyet vinden, og danskebåten med 104 passasjerer kunne igjen sette kursen mot Egersund og Hanstholm.

— Værmeldingene sydover er veldig bra, så vi har ingen betenkeligheter med å dra videre. Bølgene er bare to-tre meter høye nå, og det blåser laber bris, opplyser overstyrmann Ulrik Breivik til bt.no fra et sted på Rogalands-kysten tirsdag formiddag.

Båten skal være tilbake i Bergen i løpet av ettermiddagen onsdag.

Fikk beskjed om uværet

Passasjerene til Danmark fikk beskjed om værforholdene før de forlot Bergen, men ingen valgte å forlate båten.

— Det er første gang denne vinteren at båtene ikke kan gjennomføre turen som planlagt. Både vind, vindretning og bølgehøyde gjorde at vi avbrøt seilasene av hensyn til passasjerenes komfort, sier informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line.