Returen som skulle ha gått fra Lerwick havn på Shetland klokken 11.00 lokal tid søndag, ble stoppet av uvær.

— De forholdene som er meldt ønsker vi ikke å sende båtene ut i, sier leder i den norske komiteen i Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008, Andre Farstad.

Han har vært i kontakt med meteorologer både i Norge og i Storbritannia, i tillegg til Shetlands kystvakt, og konkludert med at forholdene ikke er ideelle.

— Det er blant annet meldt nordøstlig stiv kuling, og et lavtrykk syd for Shetland som kan gi mer vind. Værmeldingene for i morgen ser mye bedre ut, så da starter vi klokken 11.00 lokal tid mandag isteden.

**Les også:

Her kan du følge båtene**

Båtene i racet la ut på den 194 nautiske mil lange reisen fra Bergen til Shetland klokken 13.00 på onsdag. Starten gikk fra Marstein fyr, og raskest i mål var båten Fandango, som brukte 25 timer og 27 minutter.

Det som regnes som en av Europas tøffeste havseilaser har i år vært preget av drama, da båten Paradis ikke kom frem til Lerwick i tide. Det viste seg å være radiotrøbbel som var årsaken til man ikke fikk kontakt med den savnede båten, og de kom trygt i mål til slutt de også.

Les også: Fremme i god behold

Innseiling av de i år 44 påmeldte båtene ventes å ankomme Bergen fra tirsdag kveld.

MANGE BÅTER: Slik så det ut i da de 44 båtene forlot Bergen på onsdag.
Gunnar Larsen