-Trafikkmessig har været skapt noen utfordringer. Fergesambandet Leirvåg-Sløvåg måtte innstille i natt, men er i drift igjen nå, opplyser trafikkoperatør Idar Sangolt ved Vegtrafikksentralen.

Kolonnekjøring

På fjellet er det uvær, og på fylkesvei 50 er det kolonnekjøring. På Hardangervidda er det stengt.

På E 134 over Haukeli er det innført kolonnekjøring. Hemsedalsfjellet og Filefjell er åpent. Mellom Røldal og Lono på riksvei 13 er det også stengt på grunn av rasfare. Der blir det ny vurdering i morgen klokken 10.00.

Obs-varsel

Meteorlogen varsler grått og vått.

— Den første fronten som har vært innpå i natt er i ferd med å passere oss. Det fører til regnbyger utover formiddagen og tidlig i ettermiddag. Men ut på ettermiddagen kommer en ny front fra sørvest og gir mye regn frem til søndag formiddag, sier statsmeteorolog Steinar Skare ved Vervarslinga på Vestlandet.

Det blir snart sendt ut et obs-varsel for Hordaland.

— Det er ventet mye nedbør. Modellkjøringene viser fra 70-100 mm fra klokken 15 i ettermiddag til klokken 08-09 i morgen tidlig, sier Skare.

Sludd og snø

- Hva med vinden?

— Vinden er litt i minking nå. I dag meldes det stiv kuling, mens det vil komme opp i sterk kuling mot kvelden.

Søndag bedrer været seg noe.

— Vinden minker til vestlig liten kuling, og det blir enkelte byger. I dag og tidlig i morgen vil snøgrensen ligge opp i 1000-1200 meter. Mens temperaturen vil synke i løpet av søndag, og det kan blir sludd og snø i lavlandet søndag kveld, sier statsmeteorolog Steinar Skare.