Metereologisk institutt melder om sørlig sterk kuling i fjellet i Sør-Norge til utpå dagen mandag, og den sterke vinden har alt fått konsekvenser for trafikken over fjellet mellom øst og vest.

— Vi fikk nettopp melding om at veien over Hardangervidda nå er stengt for kjøretøyer med totalvekt under 7,5 tonn, mens det er kolonnekjøring for større kjøretøyer, sier vaktoperatør Hanne Norheim ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

KOLONNEKJØRING: E134 over Haukelifjell ved Midtlæger i 07.30-tiden mandag.
STATENS VEGVESEN

På E134 over Haukeli er det kolonnekjøring for alle kjøretøyer. Det samme er tilfelle på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet. Riksvei 13 over Vikafjellet er også stengt.

— Fylkesvei 50 Aurland-Hol skulle etter planen åpnes etter veiarbeid klokken 08, men den blir også holdt stengt på grunn av værforholdene, sier Norheim.

Trøsten for de som skal kjøre over fjellet mandag, er at E16 over Filefjell fortsatt er åpen. Vaktoperatør Hanne Norheim oppfordrer likevel alle som kjøre over fjellet om å følge godt med utover dagen for å holde seg oppdatert om situasjonen på fjellovergangene.

Hordaland politidistrikt har ikke mottatt meldinger om at den sterke vinden har skapt problemer i morgentimene mandag. Det er meldt liten storm på utsatte steder langs kysten. Nordled opplyser at hurtigbåten måtte droppe anløp i Bekkjarvik i Austevoll klokken 06.55 på grunn av værforholdene.