Klokken 21.40 torsdag kveld var det bare E16 over Filefjell som var åpen mellom Østlandet og Vestlandet.

Her er oppdaterte veimeldinger.

— E134 over Haukelifjell er stengt. På Hardangervidda er kraftig vind og snøfokk. Det legger seg fonner på veien og den er stengt for alle kjøretøy under 7,5 tonn. Over Hemsedal, på riksvei 52, er det nå uvær og kolonnekjøring kun for kjøretøy med totalvekt over 7,5 tonn, sier vaktoperatør Roger Johannessen i Statens vegvesen til bt.no.

Fergen mellom Mortavika og Arsvågen har også stått på gunn av sterk vind.

— Det har ikke vært så lett å komme seg Bergen til Kristiansand i dag, men nå har fergen akkurar begynt å gå igjen, sier han ved 21.40-tiden.

Snøras stenger veien

Et snøras stenger riksvei 50 Hol – Aurland. Raset gikk ved Øyestøl grytidlig i morges.

— Det blåser kraftig i området. Brøytemannskapene måtte vente til det ble lyst før de begynte oppryddingen. Det er usikkert når veien blir åpnet. Når den blir det, kommer det trolig til å bli kolonnekjøring, sier vaktoperatør Ove Amundsen.

I tillegg til disse veiene er også Vikafjellet stengt. Og på Voss er fylkesvei 313 over Nesheimfjellet (Hamlagrø) stengt på grunn av uvær.

Sjekk forholdene på våre webkamera.

Og her er værmeldingen.

Filefjell åpen

E16 over Filefjell er som vanlig den sikreste fjellovergangen mellom øst og vest, når det er uvær.

Der er det snø- og isdekke på veien. Torsdag kveld var det minus åtte grader, frisk bris og snøbyger på Filefjell.

Sjekk fjellovergangene her.

- Varmt og lite nedbør

Statsmeteorolog Arnstein Tjøstheim ved Vervarslinga på Vestlandet sier det natt til torsdag var opp mot liten storm i fjellet og andre utsatte steder i Hordaland og Sogn og Fjordane. Også i morgentimene torsdag var det liten storm enkelte steder i fjellet, for eksempel i Finse-traktene.

— Torsdag formiddag er det sterk kuling på det meste. Vi venter ikke noen økning i Hordaland og Sogn, men det kan fortsatt bli liten storm utsatte steder, sier Tjøstheim.

Siden vinden er fra sørøstlig retning på kysten, blir det tørr luft og lite nedbør de nærmeste dagene.

— Været blir skyet, med liten eller ingen nedbør og ikke så verst temperatur. Torsdag formiddag var Bergen og Kråkenes fyr i Sogn blant de varmeste stedene i landet, med henholdsvis 6,5 og 6,7 grader. Aller varmest klokken 10 torsdag var det på Svinøy fyr rett nord for Stad: Der var det åtte varmegrader.

DYRANUT: Hardangervidda er bare åpen for lastebiler over 7,5 tonn i dag.
STATENS VEGVESEN