• Det er veldig dårlig vær i fjellet nå.

Vinterferien er i full gang, men fjellovergangene er mandag preget av svært dårlige værforhold.

E34 over Haukelifjell var mandag morgen stengt på grunn av snøskred og uvær. Like før klokken 12 opplyser Vegtrafikksentralen Vest at veien nå er ryddet.

Det er likevel innført kolonnekjøring på fjellovergangen.

Se oppdaterte veirapporter her

Kolonnekjøring flere steder

I tillegg til Haukelifjell, er det kolonnekjøring mellom Hol og Aurland på fylkesvei 50. Vegtrafikksentralen har så langt ikke fått rapporter om lang ventetid.

På E134 mellom Røldal og Seljestad var det tidlig mandag kolonnekjøring. Veien er nå åpnet for normal trafikk. Også fylkesvei 53 mellom Årdal og Tyin er åpen.

— Det er ikke ofte vi ser kolonnekjøring på E134. Det skjer kanskje to-tre ganger i året, sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, Eli Solberg, mandag morgen.

Stengt over Vikafjellet

Riksveg 7 over Hardangervidden var også stengt mandag. Veien er nå åpnet for kolonnekjøring, etter at oppryddingsarbeidet er fullført.

Riksveg 13 over Vikafjellet er i ettermiddag den eneste av fjellovergangene som fremdeles er stengt. Ifølge Vegtrafikksentralen vil ikke veien bli åpnet mandag.

— Det er uværet som fører til disse stengingene. Det er veldig dårlig vær i fjellet nå, forteller Solberg.

Se trafikken live med BTs webkamera her

Skal du ut på veiene i dag? Kommer du over noe som skjer, send oss bilder eller video på MMS til 2211 eller e-post2211@bt.no. Tips oss gjerne på telefon 02211 eller e-post 2211@bt.no.