— Rideklubben i Alvøen har fått et stort løft. To av våre ryttere er klar for NM, en i sprang og en i dressur, forteller Finn Harald Hollevik, formann i Alvøen Rideklubb.

Rideklubben i Alvøen teller nå 400 medlemmer og har 170 elever på rideskolen. Den nye ridehallen får en standard som tilfredsstiller betingelsene for å kjøre store stevner her. Hallen vil stå ferdig til sommeren. Tidlig på høsten vil også tribunene være på plass.

— Å ri og stelle dyr fenger barn og unge. Det er litt moro å følge utviklingen og oppleve den økende interessen, sier Finn Harald Hollevik, som opplyser at 50 hester er knyttet til klubben og ridehallen.

— Jeg ble selv fenget av ridemiljøet her i Alvøen for 23 år siden og har fått en interesse som vil følge meg gjennom livet, forteller Gard Strand. Nå er han tilbake med egen ridebutikk i annen etasje i det gamle bygget ved sjøkanten i Alvøen. Gulvet er skjevt, men det har han sans for. Butikken får særpreg.

Børster med rød, blå eller hvit bust ligger i store kurver. Det er slike børster barna sikrer seg når de begynner å stelle hester. Pene konkurransejakker og tilhørende små flosshatter henger på veggen. Her er rideklær, fritidsklær og alt som trengs til stell av hester. For barn finnes ikke minst godt med sikkerhetsutstyr å velge i.

Gard Strand fikk selv egen ponni som barn og ble raskt hektet på riding og stell av hester. Omsorg for dyr gjør noe med oss mennesker. Gard Strand gleder seg over at flere får øynene opp for slike verdier.