Dette er gode nyheter for sentrumsboere som lenge har klaget over at det er vanskelig å finne parkeringsplasser i nabolaget om kveldene.

Utvider

Slik det er nå, opphører boligsoneparkeringen klokken 17.00 på hverdager og klokken 15.00 på lørdager. Det vil si at du etter disse tidspunktene ikke trenger noe sonekort i vinduet for å parkere på steder som på dagtid er reservert for betalende beboere.

Fra oktober gjelder soneparkeringen til klokken 23.00 på hverdager og klokken 17.00 på lørdager. Vedtaket, som var et initiativ fra Bergen Parkering, omfatter i alt 3380 parkeringsplasser i sonene 2-8. Sone 1 midt i sentrum er allerede reservert for beboerne hele døgnet.

Gjestekort

— Mange beboere i sonene har opplevd det som veldig vanskelig å finne seg en lovlig parkeringsplass i nærheten av der de bor. Årsaken til dette er at tidligere kunne hvem som helst parkere lovlig i sone 2-8 etter klokken 17.00. Vi ønsker å gi beboerne et bedre tilbud, sier direktør Bjørg Hatlem i Bergen Parkering KF i en pressemelding.

Som bt.no tidligere har skrevet, vil det nå bli innført en ordning med gjestekort, som gjør at beboere kan kjøpe engangs parkeringskort som besøkende kan bruke i nabolaget. Dette kortet skal koste 40 kroner.

Hva synes du om de nye parkeringsreglene? Si din mening i kommentarfeltet!

EKSKLUSIVT: Det blir parkering - men ikke for alle. Soneparkeringen blir nå utvidet til klokken 23.00 på hverdager.
RUNE BERENTSEN