— Byggearbeidene tar til i august. Vi utvider fra 3000 til 7500 kvadratmeter, opplyser senterleder Olav J. Olsen. Vinmonopol og flere nye spesialbutikker blir trekkplasteret.

5000 ballonger

Sletten senter var ikke bare byens, men hele Norges første butikksenter. I går var det nøyaktig 40 år siden åpningen. Det de som var der, husker fra åpningen, var de mange tusen ballongene.

— Vi barn var ville etter ballonger. De ble spredd utover fra balkongen over varesenteret, forteller Anne Grethe Dahl som var ni år gammel da Sletten Shopping Senter åpnet.

Ideen om et butikksenter var selvsagt hentet fra Amerika. Tanken var at folk skulle bile inn og forlate senteret med bilen full av varer. 150 biler kunne få plass på parkeringsplassen. BT-journalisten som skrev fra åpningen, mente parkeringsplassen var altfor stor. De aller fleste dager har den vist seg å være altfor liten. Nå bygges parkeringshus under senteret for 200 biler.

22 ulike forretninger

— Senterets 22 ulike forretninger hadde i alt 100 ansatte. Vi har i alle år hatt det veldig hyggelig sammen, forteller Olav J. Olsen. Han åpnet selv urmakerforretning da senteret var nytt og drev frem til i fjor en kombinert ur- og gullsmedforretning.

Den store matvarebutikken Vega var i seg selv en nyskapning og er fortsatt det viktigste trekkplasteret. - Skal jeg ha noe godt, går jeg hit. Her er det alltid hyggelig betjening og skikkelige varer, sier Aud Eiken Hartveit som har handlet på Vega i 36 år.

JUBILEUM: Senterleder Olav J. Olsen har sørget for rikelig med ballonger når Sletten senter jubilerer.<br/>Foto: ARNE NILSEN