Det har vært et renn av diaréherjede pasienter til apotekene de siste dagene.

— Det eksploderte vel etter at nyheten kom i radio og presse, sier apoteker Skaug. 20-30 pakker medisin forsvant på et blunk.

— Vi kunne solgt mye mer hvis vi hadde hatt inne.

Først lørdag morgen kommer nytt påfyll. Nærmeste apotek til Legevakten har også merket trøkket, men har foreløpig ikke gått tom for medisin.

— Jo takk du, vi bestiller og bestiller, sukker reseptar Knudsen ved Nordstjernen apotek på Bystasjonen.

Beina i kors

Hun har stor medfølelse for de plagete kundene

— De sier minst mulig. Står der bare med beina i kors og holder seg. De er bare ganske glad det går kjapt å få medisin. Stakkars folk, de burde jo vært hjemme på do.

Nå har vaktapoteket bestilt inn store mengder av legemiddelet, slik at det skal holde gjennom helgen. Det er ingen fare. Det sentrale medisinaldepotet har nemlig rikelig på lager.

Også Svaneapoteket merker at byens befolkning er rammet av den hissige parasitten.

— Vi har bestilt inn ekstra i dag og i morgen. Det er uvanlig mye pågang om dagen, sa apoteker Kristin Nordang i går formiddag.

- Hold deg unna alkohol

Utenfor sentrum - ved Lagunen og på Landås - var situasjonen derimot under kontroll.

— Vi har ikke merket spesiell etterspørsel, sier farmasøyt Hole ved Apotek 1 på Lagunen.

Alkohol er gjerne det siste folk tenker på hvis de først er rammet av Giardia-parasitten og endelig får tak i medisin. Rådet fra apotekerne er uansett klart.

— Unngå alkohol. Alkohol og Flagyl kan gi en antabuseffekt med svette, varmebyger og hjerteklapp, men det er ikke farlig, sier apoteker Anne-Marie Skaug.