Knappetunnelen er en del av det første byggetrinnet på Ringveg Vest, og skulle storslått åpnes 11. august av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Nå ser det ut som at dette må vente. I påvente av sikkerhetsgodkjenning er åpningen utsatt på ubestemt tid.

— De nye kravene til sikkerhetsgodkjenning er strenge, sier prosjektleder Ottar Midtkandal i Statens vegvesen Region vest til vareveger.no.

— Det er en god del nybrottsarbeid som har tatt lengre tid enn vi regnet med. Sikkerhetssystemene er veldig komplekse. På dette anlegget blir trafikken overvåket av 106 kameraer. Det er det 10 forskjellige brannplaner og 52 forskjellige trafikkplaner. Planene gjelder alt fra brann til biler som stopper fordi de går tomme for drivstoff.

Det er ennå ikke sikkert når det blir ny åpning.

— Det er så usikkert at vi ikke vil gå ut med noen dato nå. Det kan ta flere uker å kontrollere sikkerhetssystemet. Etterpå trenger Vegtrafikksentralen to uker på å gjøre seg kjent med det, før Vegdirektoratet kan godkjenne det, sier Midtkandal.

Tre byggetrinn Byggingen av tunnelen startet 1. august 2006. Åpningen var i utgangspunktet satt til 25. juni i år, men ble utsatt på grunn av for dårlige tunnelvegger.

Første trinn har tatt for seg strekningen Dolvik - Sandeide. I tillegg er det gjennomført en utbedring av Ytrebygdsvegen mellom Kokstadvegen og Flyplassvegen. Det har også vært utført mindre tiltak i Fyllingsdalen.

Byggetrinn 2 tar for seg strekningen Sandeide - Liavatnet. Denne legges ut på anbud i august, og byggestart vil bli ved årsskiftet.

Tredje og siste byggetrinn omhandler strekningen Flyplassveien - Dolvik.

Se panorama av den nye Knappetunnelen: Klikk her.

Hva mener du om utsettelsen? Diskuter saken under!