– Jeg kan bekrefte at vi nettopp har fått en melding fra departementet om utsettelsen. Vi satser nå på å gjennomføre besøket mandag den 20. september, sier Fedje-ordfører Kristin Handeland (Ap) til bt.no.

Opprinnelig skulle fiskeri— og kystministeren tilbringe onsdag 15 september på Fedje. Hun hadde tre poster på programmet, men bare ett punkt som opptar hele befolkningen i kommunen: Fremdriften i spørsmålet om U-864, den tyske ubåten med kvikksølvlast, som ligger på havbunnen sørvest av Fedje.

– Ingen store forventninger

Ordfører Handeland sier at hun ikke har store forventninger til at statsråden kommer med dramatiske nyheter om ubåten.

– Så sent som i juni vedtok Stortinget å stoppe hevingsarbeidet og starte utredningen av saken på nytt. Jeg kan vanskelig tenke meg at regjeringen er kommet særlig mye lenger i det arbeidet nå.

Kilder i regjeringsapparatet BT har vært i kontakt med sier det samme: Det er for tidlig å vente noen nyheter om ubåten.

Etter det BT erfarer er heller ikke Kystverket, som utøvende fagorgan, kommet skikkelig i gang med arbeidet.

Heller delelinje

Møtet på Fedje den 15. september har vært planlagt lenge. Ved siden av å treffe aksjonskomiteen for å heve ubåten, skulle Berg-Hansen også besøke oljeverndepotet og trafikksentralen på Fedje.

Men i forrige uke kom det melding om at Norge og Russland skal undertegne den inngåtte avtalen om delelinjen i Barentshavet denne uken. Det skal skje i Murmansk. Og selv om det er statsministeren og utenriksministeren som spiller hovedrollen her, skal også fiskeriministeren være med.

Da får heller Fedje vente.

Burde fiskeriministeren prioritert Fedje? Si din mening.