— Været i natt var dårligere enn det vi hadde regnet med. I tillegg var det mange bygeskyer på vei inn fra vest. Derfor bestemte vi oss for å utsette turen til søndag, sier leder for dugnadsgjengen Jan Wilhelm Werner.

50 kilometer

Styrkeprøven Rett Vest er en svært krevende turmarsj som går 50 kilometer på tvers av Bergenshalvøyen.

Beslutningen om å utsette arrangementet ble tatt klokken 06.00 i dag morges. De fleste av deltakerne hadde dermed ikke fått beskjed da de stilte opp i Gullbotn i morges.

— De fleste tok det fint. Men det passer jo ikke så godt for alle. Noen har kommet langveis fra med fly for å være med, og har billetter hjem i morgen ettermiddag. Andre har billetter til a-ha konserten i kveld. De er gode hvis de klarer begge deler, sier Werner.

Tre dødsulykker

Værmeldingen for morgendagen er langt bedre enn dagens. Derfor tror dugnadslederen på en bra tur i morgen.

Styrkeprøven Rett Vest har tidligere hatt to ulykker med til sammen tre dødsfall i forbindelse med arrangementet.

De siste årene har arrangøren jobbet kontinuerlig med å forbedre sikkerheten på turløpet.— Vi har armbånd med nummer på hver deltaker for å lettere kunne spore hvem som er hvor, og hvem som eventuelt mangler. Vi har også merket utgangsruter for de som ønsker å avbryte løpet, sier Werner.

189 deltakere er påmeldt til helgens styrkeprøve.

GODT VÆR: For mye regnvær kan ødelegge turen for deltakerne i Styrkeprøven Rett Vest. Her er Ole -Petter Thunes og Per Gunnar Kvenseth på vei i 2005.