Natt til mandag rykket brannvesenet i Radøy ut etter at det kom inn melding om brann på Austebygd skole. Klokken var 04.45, og brannvesenet rykket ut med to biler.

Veiene fra Radøy til Austebygd var usaltet, og brannvesenet hadde store problemer med å holde bilene på veien på grunn av glatten.

— Veiene var rett og slett glaserte. Føret var veldig stygt, jeg ble skikkelig irritert av dette, forteller brannsjef i Radøy, Finn Frantzen, til bt.no.

Han er særlig irritert på at det var biler ute og saltet veiene i samme tidsrom som utrykningen, men at ingen av hovedveiene var saltet.

Prioriterte veier

  • Vi har en hovedvei på østsiden og en på vestsiden, og begge skal prioroteres foran andre veier, sier Frantzen.

Vanligvis bruker brannvesenet i Radøy rundt 14 minutter på en utrykning til Austebygd. I natt tok den samme turen 28 minutter.

— Hadde det bare vært litt glatte veier, hadde jeg kontaktet Veivesenet i dag. Men dette provoserte oss så kraftig at vi gikk til avisene, sier brannsjefen.

Entrepenøren NCC, som har ansvaret for å salte de aktuelle veiene, vil ikke kommentere saken til media.

— Jeg vil snakke med brannsjefen selv om han tar kontakt. Vi var ute i natt, men jeg kan ikkje ta på sparket hva som ble gjort på veiene i Radøy, seier prosjektleder i NCC, Rolf Grimstad, til Nordhordland.